Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Νέο ξεκίνημα ελπίδας

Ισίδωρος Νερούτσος


Ανεξάρτητα από το πόσο ρεαλιστικές και επίκαιρες μπορεί να θεωρήσει ο μέσος πολίτης, ότι είναι οι προτάσεις της ΛΑΕ, και κατά πόσο είναι δυνατή η εφαρμογή τους μέσα στην ασφυκτικά δεδομένη πραγματικότητα των κρατούντων διεθνών συνθηκών, αξίζει όμως η προσπάθεια στήριξης της ενωτικής παράταξης από μια μεγάλη μερίδα του λαού και η προσπάθεια για ενότητα, όλων των αντιμνημονιακών συνεπών δημοκρατικών δυνάμεων, πάνω σε ένα κοινά αποδεκτό φιλολαϊκό και εφαρμόσιμο με τις αναγκαίες προβλέψιμες ρήξεις πρόγραμμα.

Τουλάχιστον και μόνο ως έναυσμα και ως αρχή ενός νέου ξεκινήματος ελπίδας, για να ακούγεται η φωνή και η βούληση χιλιάδων συμπολιτών μας, που σήμερα δυστυχώς απουσιάζει εντυπωσιακά, που όμως με συνεπή και διαρκή, χωρίς εφησυχασμό, παρουσία σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την ζωή μας, είναι βέβαιο ότι με τον χρόνο θα μεγαλώνει και θα γιγαντώνεται.

Η στήριξη των δημοκρατικών δυνάμεων αλλαγής, εκ μέρους όλων όσων εξαπατήθηκαν από το όλο συμπαγές σήμερα αντιδημοκρατικό, φιλομνημονιακό μέτωπο της υποτέλειας, αποτελεί καθήκον όλων των πολιτών, που επιθυμούν να σταματήσει ο πολιτικός θεατρινισμός και οι δήθεν κοκορομαχίες, για θέματα, που δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες και οι σε βάρος του λαού, λεγόμενες οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Η λογική του μικρότερου κακού που επικαλούνται κυρίως οι φιλοκυβερνητικοί, αποτελεί προσπάθεια εκβιασμού της λαϊκής βούλησης.

Ο λαός για άλλη μια φορά καλείται να αποκρούσει τους εκβιασμούς και το bullying. Καλείται να αποδείξει ότι δεν εκβιάζεται, δεν παραιτείται από τα δικαιώματά του, δεν φοβάται.

Όλες οι δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς, όπως η Πλεύση Ελευθερίας, η ΜΕΡΑ, η ΚΟΕ, οι Ενεργοί πολίτες, η Σπίθα, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ κλπ, καλούνται να παλέψουν ενωμένοι, διατηρώντας την ιδεολογική αυτονομία τους, για την ανατροπή της απαράδεκτης παρούσας κατάστασης, για λαϊκό όφελος.

Ας θυμηθούμε Πολυδιάσπαση δυνάμεων σημαίνει αδυναμία, πολύ επιθυμητή για τους μνημονιακούς.

Ενότητα δυνάμεων σημαίνει μεγάλη δύναμη και μεγάλη απειλή για το κατεστημένο.

Η αποχή σημαίνει απογοήτευση, άνευ όρων παράδοση και ουσιαστικά στήριξη της παρούσας κατάστασης.

ΊΔΩΜΕΝ



Ισίδωρος Νερούτσος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου