Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Εμπόριο παιδικών οργάνων.

Πέτρος Αργυρίου


Προσοχή: Το κείμενο που ακολουθεί είναι εξαιρετικά σκληρό αν και πέρα για πέρα αληθινό. Αυστυρώς ακατάλληλο για ανηλίκους.

Με τον συγκεκριμένο τίτλο εννοούμε ακριβώς αυτό: Εμπόριο παιδικών οργάνων.

Κυρίως νεφρά, αλλά που και που μάτια κι ότι άλλο χρειαστεί.

Σάλος ξέσπασε λοιπόν όταν ο μέχρι και πρόσφατα υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι έστειλε στον εισαγγελέα 92 Έλληνες διπλωμάτες, αρκετοί από αυτούς από την πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης επειδή έδιναν βίζα σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και ανήλικους μετανάστες.

«Ξέρετε τι σημαίνει βίζα σ’ ασυνόδευτα; Εμπόριο οργάνων» είπε ο Κος Κοτζιάς.

Κι ακριβώς έτσι είναι: Τα παιδιά αυτά στέλνονται «συστημένα» σε αποδέκτες και αποσυναρμολογούνται.

Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν μονάδες απόσπασης οργάνων στο Λίβανο.

Από την αποκάλυψη του κου Κοτζιά φαίνεται πως υπάρχουν και στην Ευρώπη, πιθανότατα και στην Ελλάδα που έχει πλούσιες ανθρωποσοδειές.

Ποιος ο λόγος να περιμένεις στη λίστα για να βρεις έναν συμβατό δότη;

Η ελεύθερη αγορά οργάνων μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.


Το είχαμε αναφέρει και παλαιότερα πως σε 10000 εκτιμά η Europoll τον αριθμό των ασυνόδευτων παιδιών που χαθήκαν. Από αυτά τα περισσότερα γίνονται σεξουαλικοί σκλάβοι. Αρκετά από αυτά γίνονται όργανα.

Είναι περιζήτητα τα όργανα και κυρίως τα παιδικά, τα φρέσκα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Κι όχι, δεν έγινε σάλος.

Γιατί αυτοί που σήμερα κυβερνούν κρύβουν τις ανθρωπιστικές φρίκες κάτω από το χαλάκι.

Η μετανάστευση είναι μια βιομηχανία, βαριά βιομηχανία με δισεκατομμύρια τζίρο.

Στην Ελλάδα έχουμε δει κυκλώματα που περιλαμβάνουν και κρατικούς αξιωματούχους να προωθούν μετανάστες και την μετανάστευση. Έχουμε δει αδρά χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Είναι μια βαριά και απάνθρωπη ανθρωπιστική βιομηχανία.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την μετανάστευση είναι καθάρματα. Αρκετοί είναι όμως. Και αυτό θα έπρεπε να είναι υπεραρκετό.

Σήμερα, αντί για μια Αμυγδαλέζα υπάρχουν δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης τις άθλιες συνθήκες των οποίων θα ζήλευαν και οι Ναζί. Θεέ μου, αυτοί οι απίθανοι τύποι κρύβουν ολόκληρα νησιά κάτω από το χαλάκι.

Πρέπει να τονιστεί κάτι για το εμπόριο των οργάνων: Απαιτεί χειρουργείο.

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από κρατικούς αξιωματούχους και λαθρέμπορους εμπλέκονται και δεκάδες αν όχι εκατοντάδες γιατροί με εξειδικευμένο προσωπικό.

Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για τα λεφτά!

Πίσω από τις ανθρωπιστικές κορώνες κρύβονται κάποιες από τις χειρότερες μορφές εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπου.

Είναι μια βαριά βιομηχανία. Είναι και πολιτικό υπερόπλο.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανθρωπιστική μεταναστευτική πολιτική αν δεν εντοπιστούν και δεν εξαρθρωθούν τα απάνθρωπα κυκλώματα εκμετάλλευσης της.

Α, και μην ξεγελιέστε. Σε αυτά τα κυκλώματα δεν θα βρείτε μόνο ανθρωπισταράδες που μέρα νύχτα πολεμούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώντας τα. Θα βρείτε κι ακροδεξιούς που σας λένε να πετάξουμε όλους τους μετανάστες στη θάλασσα.

Ο χρυσός τους φέρνει πιο κοντά.

Για να πάρουμε μια ιδέα το ποιοι εμπλέκονται σε αυτά τα κυκλώματα και πόσο ψηλά βρίσκονται αυτοί, αναδημοσιεύουμε σχετικό δημοσίευμα από το Off the Record του Χρίστου Μελίδη, μια αναπάντεχη δημοσιογραφική έκπληξη που δεν έχει βρει ακόμη την αποδοχή και ανταπόκριση που της πρέπει. Κρατήστε τα στομάχια σας παρακαλώ:

«Το εμπόριο οργάνων Σύριων παιδιών και προσφύγων και ο σύνδεσμοςΤουρκία-Ισραήλ-Κόσοβο



Κανείς δε μιλάει γι’ αυτό. Κανείς δε γνωρίζει ποτέ λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει. Είναι τόσο ανατριχιαστικό που οι περισσότεροι δεν θέλουν να ξέρουν καν την ύπαρξή του.

Όμως το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων υπάρχει, και είναι μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση.

Τα τελευταία χρόνια με την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, η επιχείρηση αυτή βρήκε καινούρια θύματα...

...Οι εξαφανίσεις Σύριων παιδιών και παιδιών προσφύγων είναι κάτι που απασχόλησε τις Ευρωπαϊκές Αρχές. Πέρυσι η Europol είχε δηλώσει ότι περίπου 10.000 ανήλικοι έχουν χαθεί από τότε που πέρασαν στην Ε.Ε. και το αμερικανικό Newsweek αναμετέδωσε ρεπορτάζ για τους Σύριους πρόσφυγες στην Τουρκία και το Λίβανο που πουλάνε τα νεφρά τους, ενώ ήδη από το 2014 αναφέρθηκε στον ΟΗΕ ότι 18.000 παιδιά έχουν πέσει θύματα διακίνησης οργάνων.

Οι Σύριοι βέβαια δεν είναι οι μοναδικοί. Πέρυσι, οι 9 πρώτοι Σομαλοί, ανάμεσα στους οποίους και μια μητέρα με δυο παιδιά, βρέθηκαν στις ακτές της Αιγύπτου με τα όργανα τους να έχουν αφαιρεθεί.

Κάποια άγνωστα στο ελληνικό κοινό δεδομένα

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Tουρκική Hurriyet μετέδωσε ότι ο Ισραηλινός διακινητής οργάνων Boris Walker συνελήφθη από την αστυνομία της Ιντερπόλ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Μετά από σαράντα μέρες υπό τουρκική κράτηση, εκδόθηκε πίσω στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες. Ο διακινητής οργάνων έκανε διευθετήσεις για την αξιοποίηση του μεγάλου πληθυσμού Σύριων προσφύγων στην Τουρκία για να συντονίσει παράνομες χειρουργικές επεμβάσεις οργάνων με τοπικούς γιατρούς σε μικρά ιδιωτικά νοσοκομεία.

Στην Τουρκο-Ισραηλινή σύνδεση για τη συγκομιδή και διακίνηση οργάνων, ίσως οι δύο πιο διαβόητοι γκάνγκστερ είναι ένας εξειδικευμένος Τούρκος χειρουργός που ονομάζεται Ysef Somnez και ο Ισραηλινός μεσάζων Moshe Harel με εθνοτικούς τουρκικούς δεσμούς υπεύθυνος για το ταίριασμα των οργάνων από τους δότες με τους δικαιούχους και τις ηλεκτρονικές μεταφορές εκατομμυρίων δολαρίων.

Και οι δύο αυτοί εγκληματίες είχαν κάτι κοινό στις εκτεταμένες επιχειρήσεις λαθρεμπορίου οργάνων: Το Κόσοβο.

Εμπλοκή του ιδρυτή των Γιατρών του Κόσμου

Τον Ιανουάριο του 2011 μια έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης επιβεβαίωσε ότι ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ ”Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου” (UCK), με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο Χασίμ Θάτσι, λειτουργούσε μια μαφιόζικη επιχείρηση με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, και ανθρώπινα όργανα Σέρβων, που διοχέτευε στην Ευρώπη για κέρδος από τη δεκαετία του 1990.

Την εποχή που συνέβαινε αυτό επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο κατεχόμενο Κόσοβο ήταν ο ιδρυτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και κατόπιν των Γιατρών του Κόσμου, πρώην υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας (2007-2010) Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος διορίστηκε στο Κόσοβο το 1999 και ήταν φυσικά υπέρ μιας «ανθρωπιστικής επέμβασης» του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει χαρακτηριστεί από την Jerusalem Post ως ο 15ος εβραίος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Ο Μπερνάρ Κουσνέρ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνώριζε οτιδήποτε για διακίνηση οργάνων στο Κόσοβο υπό την εποπτεία του, αποκαλώντας μάλιστα έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε ”άρρωστο”. Το 2011 όμως απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι ο ΟΗΕ γνώριζε για το εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο. Αξιωματούχοι της διεθνούς αστυνομίας, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κόσοβο κατά τη διάρκεια της θητείας του Κουσνέρ, ισχυρίζονται ότι ο επικεφαλής της UNMIK πρέπει να γνώριζε για το λαθρεμπόριο οργάνων.

Από τότε, η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται από τις Αρχές, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ αποκαλούν τον Μπερνάρ Κουσνέρ ”ανθρωπιστή χωρίς σύνορα” και τα Σέρβικα ”αφεντικό του εγκλήματος”.

Κατακλείδα

Επιστρέφοντας στο εμπόριο οργάνων Σύριων προσφύγων, οφείλουμε να κάνουμε έκκληση στον κάθε έναν που σέβεται την ανθρώπινη ζωή να συμβάλλει στην πάταξη αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος, τη στιγμή ιδίως που χιλιάδες Σύρια παιδιά βρίσκονται ασυνόδευτα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Με κάθε τρόπο, το θέρισμα ψυχών, ιδίως αν πρόκειται για παιδικές ψυχές, πρέπει να σταματήσει.»

Υποσημείωση: Ήταν το 2001 όταν έγραψα το μυθιστόρημα «Τα άγρια Ζώα της πόλης», μια πολιτική αλληγορία τρόμου. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος πέρα από τη λογοτεχνία για να αποδοθεί η υποβόσκουσα φρίκη που ελόχευε μέσα σε αυτό που θεωρούσαμε κανονικότητα. Σήμερα, με τόση φρίκη να χει ξαμοληθεί, Τα άγρια Ζώα πρέπει πλέον να καταταχθούν στη Ρομαντική Λογοτεχνία.

Πηγή: agriazwa.blogspot



Πέτρος Αργυρίου: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου