Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Πολιτικοί απατεώνες εναντίον Πελετίδη

Kώστας Λουλουδάκης (Ιουλιανός)


Όταν γράφω, συνήθως δεν προσφεύγω σε τσιτάτα τα οποία ενδεχομένως θα μου επέτρεπαν να οδηγηθώ σε επιθυμητά συμπεράσματα. Παρ’όλα αυτά, θα κάνω μια εξαίρεση και θα καταφύγω στον Γερμανό δραματικό ποιητή Gotthold Lessing, ο οποίος έγραψε πως:

«Η αξία ενός ανθρώπου δεν έγκειται στην αλήθεια που κάποιος κατέχει ή υποθέτει πως κατέχει αλλά στην ειλικρινή προσπάθεια που κάνει για να την προσεγγίσει». (Nuccio Ordine: Η Χρησιμότητα του Άχρηστου Εκδόσεις Άγρα).

Σε αυτό το αξιακό σύστημα του Λέσσινγκ, σίγουρα δεν ανήκουν όσοι και όσες έχουν καταφέρει (με τα προσόντα τους πάντα) να συμμετέχουν στην δράκα αυλικών της οικονομικής και κυβερνητικής εξουσίας Τσίπρα, όσοι και όσες είναι ανίκανοι να δουν πέρα από το προφανές, όσοι και όσες αδιαφορούν για τα δημόσια πράγματα και την ιστορία, και όσοι και όσες είναι φορείς-άκοπα-μιας ωφελιμιστικής ηθικής.

Γι’ αυτό, την «αμεροληψία», αυτόν τον ύπουλο καθωσπρεπισμό που διαθέτουν κάποιοι και κάποιες που εδρεύουν στην ΕΡΤ και στο TVXS, στα ανώτερα κλιμάκια της κυβερνητικής δημοσιογραφίας δηλαδή, σε ό,τι με αφορά δεν θα την χρησιμοποιήσω καθόλου. Όμως, το να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να αναζητούμε την αλήθεια, σημαίνει ότι αντιστεκόμαστε σε ό,τι μας σερβίρουν ως ευλογοφανές και προφανές, σημαίνει ότι αξιολογούμε όσα υποπίπτουν στην αντίληψή μας, ζυγίζουμε όλα όσα ακούμε και αναζητάμε συνεχώς την ανάπτυξη της απόδειξης και την επαναβεβαίωση, γιατί συχνά μια πληροφορία που διατυπώνεται κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο υποθάλπει την παραπληροφόρηση.

Ο στοχασμός ωστόσο προϋποθέτει ζωντανό και λειτουργικό εγκέφαλο.

Τις τελευταίες μέρες είναι σε εξέλιξη, από μεριάς της νεοφιλελεύθερης, ως προς την οικονομική πολιτική, κυβέρνησης Τσίπρα, μια μηχανή που υφαίνει συνδέσμους, σε μια προσπάθεια να ριχτεί λάσπη στο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη. Ο Πελετίδης βρέθηκε στο στόχαστρο των αυστηρότερων κριτικών ύστερα από μια ανάρτηση στις 14 Μαρτίου στο FB του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα Νάσου Ηλιόπουλου, που ως μέγας αντιφασίστας έσκισε το ιμάτιό του για τον σκοταδισμό της δημοτικής αρχής Πάτρας:

«Στην Πάτρα ο Δήμος, επικαλούμενος ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα του δημοτικού πολυχώρου Αίγλη, ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία του ιστορικού ελληνικού συγκροτήματος Rotting Christ. Παρακολουθώ εξαιρετικά ανήσυχος την υποχώρηση του δήμου Πατρέων στις πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και ανθρώπων της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και με θλίβει η σιωπή του και η τακτική του να επικαλείται ηλεκτρολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι δουλειά του κάθε Δήμου, είναι να προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, να περιθωριοποιεί τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές της καθημερινής ζωής».

Πρώτα-πρώτα κρίνω απαραίτητο να κάνουμε ένα διάλειμμα, ώστε να πάρουμε μια γεύση από την καλλιτεχνική δημιουργία του συγκροτήματος Black Metal Rotting Christ :


Η τέχνη για τον γράφοντα είναι μια ιδιαίτερη μορφή κοινωνικής συνείδησης. Λένε όμως πως η έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι ρευστή∙ οπότε ποιος μπορεί να την ορίσει;

Το θέμα είναι ότι ο μεγάλος αντιφασίστας Νάσος Ηλιόπουλος, χωρίς διαδικασία αξιολόγησης των γεγονότων, προχωρά σε μια εμετική και βεβιασμένη υπεργενίκευση, ταυτίζοντας την δημοτική αρχή της Πάτρας με τα μέλη του φασιστικού «Ιερού Λόχου» που διέκοψε την παράσταση “Πυρκαγιές” στην Θεσσαλονίκη, μα και με την Χρυσή Αυγή μέλη της οποίας προκάλεσαν πρωτοφανή επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο» όταν είχε ανέβει η παράσταση «Corpus Christi».

Πριν συνεχίσω την κατάθεση των φλυαριών των ανόητων, μιας και αναφέρθηκε η Χρυσή Αυγή, κρίνω απαραίτητο άλλο ένα διάλειμμα Black Metal καλλιτεχνικής δημιουργίας:


Τέλος το διάλειμμα…

Από αυτόν τον χορό της συκοφαντίας δεν θα μπορούσε να λείψει ο τροβαδούρος που ακούει την αγάπη άλλα δεν ακούει κοινωνικά ποτέ τίποτε άλλο, Γιάννης Αγγελάκας. Με τον αδίστακτο φανατισμό που τον διακρίνει όταν μιλάει εναντίον των κομμουνιστών, υιοθέτησε την κυβερνητικά ενορχηστρωμένη συκοφαντία και προχώρησε σε βαρυσήμαντη δήλωση:

«αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία τους είτε σήμερα κανονικά είτε την Κυριακή, μιας και θα έχει αποκατασταθεί το “τεχνικό πρόβλημα” μέχρι τότε, δεν πρόκειται ούτε εμείς να παίξουμε το Σάββατο στον συγκεκριμένο χώρο. Εύχομαι ο “προοδευτικός” δήμαρχος της Πάτρας να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη».

Στάση εδώ!

Στην χώρα που κυβερνά η κυβέρνηση Τσίπρα, τρεις στις δέκα οικογένειες διαβιούν με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 10.000 ευρώ, ενώ το μηνιαίο εισόδημα για τις μισές οικογένειες της χώρας δεν επαρκεί για όλο το μήνα και παράλληλα το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλό, με το 44,8% αυτών να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης κατάφερε: να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου:

  • Α) για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν έδωσε στοιχεία εργαζομένων του Δήμου ώστε να γίνουν «αξιολογήσεις», δηλαδή απολύσεις!
  • Β) για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή, επειδή δεν παραχώρησε σε στελέχη της ποτέ δημοτικό χώρο!
  • Γ) για παράβαση καθήκοντος, διότι έναν χώρο που ήταν σκουπιδότοπος, τον μετέτρεψε σε ένα όμορφο πάρκο για τις ανάγκες των Πατρινών.

Προχώρησε στη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, παρά τα οργανωμένα από τον μητροπολίτη Χρυσόστομο συλλαλητήρια, και έδωσε τη διαχείριση των δημοτικών χωραφιών-ελαιόδεντρων σε οικογένειες ανέργων, που ως τα πριν τα διαχειρίζονταν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και παπάδες. Επίσης, διέγραψε τα δημοτικά χρέη σε ανέργους και σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ώστε να μην κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς, πρωτοστάτησε και επέβαλε την επανασύνδεση του ρεύματος σε φτωχές και άπορες οικογένειες.

Στην Πάτρα το Παμπελοποννησιακό στάδιο, τα δημοτικά γήπεδα και άλλοι αθλητικοί χώροι, αφού συντηρήθηκαν και ανακαινίστηκαν παραδόθηκαν από τη δημοτική αρχή δωρεάν στους κατοίκους της πόλης. Μάλιστα, τις μελέτες των ιδιωτών που κόστιζαν πιο πολύ και από τα έργα, τις πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του δήμου…

Τέλος και εδώ είναι η ουσία, η δημοτική αρχή της Πάτρας και ο Πελετίδης αρνήθηκαν στην κυβέρνηση Τσίπρα να αποστείλουν τα αποθεματικά του δήμου. Να θυμίσω ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε στη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων και των Περιφερειών για την ικανοποίηση της τρόικας, που σήμερα λέγονται «θεσμοί».

Για όλα αυτά ουδέποτε μίλησε ο ωτακουστής της αγάπης και τροβαδούρος Αγγελάκας. Ωστόσο, οι αντιδράσεις του είναι οι πιθανές, οι προβλεπόμενες και κατανοητές δεδομένου του παρελθόντός του∙ ενός παρελθόντος που περιλαμβάνει την χυδαιολογία και την γελοιοποίηση της ιστορικής μνήμης. Μην αμελούμε τον υβριστικό οχετό του τροβαδούρου Αγγελάκα στην ταύτιση που κάνει κομμουνισμού-φασισμού. Ας θυμηθούμε το τραγούδι «Η katyusha του ΚΚΕ»

Καθένας εφ’ ω ετάχθη, άλλωστε δεν βγήκε ζημιωμένος από την κατρακύλα του…

Από αυτόν το συναγελασμό πνευματικών ανταλλαγών, εμετικών υπεργενικεύσεων δεν θα μπορούσε να υστερήσει η ΕΡΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» με παρουσιάστρια την δημοσιογράφο Φωτεινή Λαμπρίδη (εκλεκτό στέλεχος του tvxs) συμβαίνουν τα εξής εμετικά: Η δημοσιογράφος αρχίζει να συνομιλεί με τον διεθνούς φήμης τραγουδιστή του συγκροτήματος Black Metal Rotting Christ. Ως εδώ καλά, αλλά έλα μου που ο αγαπητός τροβαδούρος σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φωτεινή Λαμπρίδη, συγκρίνει την ακύρωση της συναυλίας του με τον μακελάρη φασίστα της Ν. Ζηλανδίας. Δεν ψέλλισε κανείς τίποτα! Βουβαμάρα στην έπαρση και τη μαλακία του αγαπημένου παγκοσμίως τροβαδούρου! Ο τροβαδούρος συνεχίζει ατάραχος να μας ενημερώνει πως:

«προμοτάρει την ελευθερία γνώμης, προμοτάρει την ανεξιθρησκία, προμοτάρει την όχι οργανωμένη θρησκεία, προμοτάρει πάρα πολλά πράγματα και δεν έχει κανένα πρόβλημα με το τι πιστεύει κάποιος άλλα έχει πρόβλημα όταν είναι οργανωμένο».

Παραδέχομαι πως δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο τροβαδούρος... Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας. Ωστόσο εκεί στην ΕΡΤ είναι τόσο ξεφτιλισμένοι, που δεν κάλεσαν έστω από το τηλέφωνο κανέναν εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής!!!


Μακάρι όμως η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη να τελείωνε εδώ την ενασχόλησή της με το συγκροτήμα Black Metal Rotting Christ και την ακυρωμένη συναυλία. Περίλαμπρη και απτόητη, γεμάτη σιγουριά κι αυτοπεποίθηση γράφει άρθρο στο tvxs: «Σήμερα με την άνοδο της ακροδεξιάς διεθνώς, με κορμιά να πέφτουν από σφαίρες φασιστών και την ευρω-ομάδα της ακροδεξιάς να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων που καθορίζουν τη ζωή μας, μπορούμε να αισθανόμαστε καλά που δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μαζικό αντιφασιστικό κίνημα; Πρωτοβουλίες υπάρχουν και αξιόλογες, χωρίς μαζικότητα όμως η οποία σαφώς θα έστελνε τους φασίστες στα λαγούμια τους και θα περιόριζε την επιρροή τους στους νέους οι οποίοι συχνά πέφτουν θύματα της προπαγάνδας τους.

Ο Αγγελάκας είπε όχι. «Αν δεν παίξουν οι Rotting Christ ακυρώνω και τη δικιά μου συναυλία στην Αίγλη». Και πήραμε όλοι και όλες μια ανάσα. Και σκεφτήκαμε: Ορίστε, μια άμεση αντίδραση ενός ανθρώπου που παραμερίζει το προσωπικό κόστος που συνεπάγεται η ακύρωση της συναυλίας του για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό.

Φανταστείτε πόσοι Γιακουμάκηδες πόσες Zakies θα είχαν σωθεί. Ας το πιάσουμε τουλάχιστον από εκεί που το άφησε ο Αγγελάκας. «Αν δεν δεχτείς τον άλλον δεν έρχομαι ούτε εγώ». Ας δείξουμε επιτέλους κι αυτούς που φοβούνται να πάρουν την ευθύνη να φιλοξενήσουν ένα συγκρότημα επειδή τους φαίνεται διαβολικό υποκύπτοντας στις πιέσεις των σκοταδιστών».
Φωτεινή Λαμπρίδη:

«Ας το πιάσουμε τουλάχιστον από εκεί που το άφησε ο Αγγελάκας»

Καταλάβατε;

Μια αλυσίδα μαλακίας που περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της ανοησίας! Η εγκεφαλική ακινησία του βούρκου της κυρίας ταυτίζει τον Πελετίδη με δολοφονίες και ναζιστές!!!

Όλα αυτά είναι μια προσπάθεια να αποφύγουν ή έστω να περιορίσουν τα επιτίμια που έρχονται. Αλλά το μόνο που κατορθώνουν είναι να παρατείνουν την ενοχή τους!

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι χαρακτηριστικά και αποκαλυπτικά για το είδος της φαστ-φουντ πληροφορίας που μας ταΐζουν και που ηθελημένα καταναλώνουμε. Όλα είναι επιφανειακά και στεγανά σε κάθε διασταύρωση σε κάθε εμβάθυνση. Στην ουσία δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με μια συναίνεση της άρνησης που αποκλείει κάθε διαλεύκανση των γεγονότων. Ζούμε την εποχή όπου η φοβισμένη μάζα αποζητάει καταφύγιο. Σε αυτό το στάδιο, η μαζική χειραγώγηση και η βάρβαρη ολότητα της αστικής εξουσίας γίνεται αποδεκτή ως δεδομένη. Το πλαίσιο αυτό μας επιτρέπει να καταλάβουμε, πως η ελευθερία λόγου και πληροφόρησης που βιώνουμε είναι προϊόν ανελεύθερων κοινωνικών συνθηκών μέσα στις οποίες ζούμε. Η ελευθερία επιλογής μας εξαρτάται και συναρτάται από την λειτουργία ενός πλέγματος μιντιακών οργανισμών που επιλέγουν, κατασκευάζουν και διαχειρίζονται τα πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά γεγονότα.

Η οθόνη προστάζει και οι διαταγές είναι υποχρεωτικές. Πρέπει να γίνεις, να ταυτιστείς με τον «διάσημο Ντάνο του Survivor» για να είσαι, για να υπάρξεις, σε μια κοινωνία που η ουσία της ύπαρξής της είναι η μαζική χειραγώγηση. Ειρήσθω εν παρόδω, να θυμίσω σε όσους ενδιαφέρονται, ότι σε εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου και της πρυτάνεως του ιδρύματος, Ισμήνη Κριάρη, ο Ντάνος θα μας μιλήσει για το φαινόμενο των reality την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Έτσι, μετατοπίζεται η προσοχή από τις απάνθρωπες κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης στον εξωραϊσμό του μηδαμινού, όπως η ακύρωση για τεχνικούς λόγους μιας συναυλίας.

Η εκμαυλιστική αυτή εικόνα εξοβελίζει την κριτική σκέψη και αχρηστεύει, ακρωτηριάζει ψυχικά τον άνθρωπο. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η εξουσία δεν διαθέτει την απόλυτη ισχύ για να επιβληθεί και να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά πάνω στον άνθρωπο. Χρειάζεται την χειραγώγηση για να περιορίζει, να δεσμεύει, και να ελέγχει τα εξουσιαζόμενα υποκείμενα.

Ωστόσο, με ευθύνη της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αργήσουν να μας κατακλύσουν εικόνες από τα λογοτεχνήματα του Ντίκενς και του Στάινμπεκ, καθώς η επικράτηση των νεοαυστριακών οικονομικών πολιτικών έχει οδηγήσει την χώρα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης πανευρωπαϊκά όσον αφορά στην παιδική φτώχεια που ανέρχεται στο τρομακτικό ποσοστό του 36,7%, ενώ ο πληθυσμός της χώρας, που βρίσκεται σε «κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού», φτάνει στο 35,6% ή 3.789.300 άτομα! Την ίδια ώρα, το 62,3% των νοικοκυριών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην έγκαιρη αποπληρωμή φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, πάγιων λογαριασμών, όπως ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου κ.ά. Και μέσα σε όλα αυτά ξεκινά το ξήλωμα της δικαστικής προστασίας της πρώτης κατοικίας, η ληστεία του αιώνα με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, των λιμανιών, των αεροδρομίων…

Εν κατακλείδι:

«Οσοι μίλησαν για «λογοκρισία», ότι ο Δήμος «προσχηματικά» επικαλέστηκε πρόβλημα στο χώρο, όσοι σιγοντάρισαν από τάχα μου «προοδευτική» σκοπιά τους εκλεκτούς των χριστιανοταλιμπάν και των Αμβρόσιων ενόψει εκλογών, αυτοί θα πρέπει να εξηγήσουν:

Υπάρχει ένα όριο ξεφτίλας κάτω από το οποίο δεν θα ήταν διατεθειμένοι να συρθούν στην προσπάθεια να «τρουπώσουν» – άλλοι από μαυρίλα κι άλλοι από «αριστεριλίκι» κι από αντιΚΚΕδικο «επαναστατιλίκι» – σε αυτό το αξιοθρήνητο μέτωπο κατά του Πελετίδη»;

[Ημεροδρομος: «Έγγραφο απάντηση στους συκοφάντες του Πελετίδη και τους… τροβαδούρους τους»]

Πηγή: imerodromos.gr



Kώστας Λουλουδάκης (Ιουλιανός): Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου