Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Αυστρία: Αγκυλωτοί σταυροί σε έκθεση για τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Ελλάδα 


Μόνο ναζί θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο: Έγραψαν ναζιστικά συνθήματα και σχημάτισαν τον αγκυλωτό σταυρό πάνω σε έκθεση με φωτογραφίες – πορτρέτα επιζώντων από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Συνέβη στην Αυστρία και συγκεκριμένα στη Βιέννη στην έκθεση μεγάλων φωτογραφιών – πορτρέτων που παρουσιάζονται μέχρι τα τέλη Μαΐου στον περίβολο της κεντρικής Πλατείας των Ηρώων, κατά μήκος της Λεωφόρου του Δακτυλίου (Ring), η οποία περικλείει το κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, έργο του Γερμανο-Ιταλού φωτογράφου και σκηνοθέτη Λουίτζι Τοσκάνο. Ο Τοσκάνο για τους σκοπούς της έκθεσης φιλοτέχνησε τις φωτογραφίες-πορτρέτα (ύψους δύο μέτρων) άνω των 300 επιζώντων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Οι φωτογραφίες-πορτρέτα είναι αναρτημένες στον περίβολο της Πλατείας των Ηρώων, εκεί όπου πριν από 81 χρόνια, το Μάρτιο του 1938, ο Αδόλφος Χίτλερ ανακοίνωνε επίσημα την προσάρτηση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Αυστρίας, στο ναζιστικό γερμανικό Τρίτο Ράιχ του.

Στην Πλατεία των Ηρώων, για πολλά χρόνια, στις 8 Μαΐου κάθε χρόνο, στην επέτειο της συντριβής του ναζισμού, παγγερμανιστικοί σύνδεσμοι, οι ακροδεξιές λεγόμενες «αδελφότητες», με τη στήριξη του κοινοβουλευτικού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων -που συγκυβερνούσε στην Αυστρία από τον Δεκέμβριο του 2017 έως χθες – τιμούσαν τα μέλη της Βέρμαχτ και των Ες Ες.

Η εικόνα έχει αλλάξει από το 2013, καθώς από τότε στην Πλατεία πραγματοποιείται η «Γιορτή της χαράς» που διοργανώνει κάθε χρόνο ακριβώς το βράδυ της 8ης Μαΐου στην Πλατεία των Ηρώων, η «Επιτροπή Μαουτχάουζεν Αυστρίας» (η οργάνωση μνήμης του πρώην γερμανοναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν της ‘Ανω Αυστρίας). Με μεγάλη, δωρεάν υπαίθρια συναυλία της ξακουστής «Συμφωνικής Ορχήστρας Βιέννης”, πολλές χιλιάδες άνθρωποι τιμούν με αυτόν τον τρόπο την επέτειο άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας.

Πηγή: imerodromos.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου