Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Άνθρωπος ή απάνθρωπος;

Στέφανος Πρίντσιος


Κανένας λογικός άνθρωπος που ζει σήμερα στην Ελλάδα δεν αμφισβητεί ότι υπάρχει ένα τεράστιο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα. Το σκατοψυχικό εκδηλώνεται με την επίρριψη όλων των ευθυνών στους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους, ενώ την κύρια ευθύνη επίλυσης του προβλήματος την έχει η συντεταγμένη πολιτεία μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές οι οργανωμένες εξουσίες ευθύνονται αποκλειστικά για το μέγεθος αυτής της τραγωδίας και τις συνέπειές της επάνω μας.

Εμείς οι απλοί άνθρωποι, αντί να εκδηλώσουμε την αγανάκτησή μας απέναντι στα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα και στην ανικανότητα διαχείρισης του προβλήματος, ξεσπούμε στις ταλαιπωρημένες θαλασσοπνιγμένες ανθρώπινες ψυχές.

Δεν διαφωνούμε για την διαμαρτυρία σας, η οποία πρέπει να γίνεται από κάθε πολίτη αν θέλει να λέγεται υπεύθυνος πολίτης και άνθρωπος. Η διαμαρτυρία όμως και η απαίτηση, ανθρώπινο, μεγαλόψυχο και ηθικό είναι να απευθύνεται σε αυτούς που ασκούν εξουσία και αφήνουν αυτούς τους άμοιρους συνανθρώπους μας κατατρεγμένους, σε ζωώδη κατάσταση, διωκόμενους από θεούς και δαίμονες.

Δεν σας ζήτησε κανείς ούτε στο σπίτι σας να τους βάλετε, ούτε νερό να τους δώσετε, συμπόνια ελάχιστη μόνο. Αν όχι, τουλάχιστον πέστε βρε μεγαλόσταυροι πατριώτες, ότι δεν είσαστε Χριστιανοί, να έχετε κάποια τοσοδούλα έστω δικαιολογία, όχι από εμάς, αλλά από μέσα σας!

Τι; Λάθος το μήνυμα του Ευαγγελίου;: "επείνασα γαρ, και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα, και εποτίσατέ με, ξένος ήμην, και συνηγάγετέ με, γυμνός, και περιεβάλετέ με, ησθένησα, και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην, και ήλθετε προς με. Αμήν λέγω ημίν, εφ' όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε".



Στέφανος Πρίντσιος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου