Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο φασισμός των νοικοκυραίων

Γιώργος X. Παπασωτηρίου


«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!…», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυρ. Μητσοτάκης. «Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!», Κατέληξε. Τι θέλει άραγε να πει; Μήπως ότι θα απαγορεύσει ή θα θέσει περιοριστικούς όρους για τις απεργίες και τις διαδηλώσεις;

Όχι, εμείς δεν θα επικαλεστούμε τα 20 άτομα αυτού του… αγνού μη επαγγελματία συνδικαλιστή, Μ. Γιαννακού της ΠΟΕΔΗΝ και της ΝΔ(αλήθεια που είναι;), που έκλεινε επί ώρες τους δρόμους της Αθήνας. Καλά έκανε! Θα πούμε μόνο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα διακυβερνήσει με αυταρχισμό, αστυνομοκρατία και στη βάση της έκτακτης ανάγκης. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είναι το πρώτο βήμα κατάργησης του ΚΕΘΕΑ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχαν ρίξει και το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Το δόγμα της ανομίας, της τάξης, της ασφάλειας και τώρα της... ταλαιπωρίας χρησιμοποιείται ως νομιμοποιητικό πλαίσιο γι’ αυτή την αυταρχική πολιτική.

Σύμφωνα με τον Τζόρτζιο Αγκάμπεν η βασική ιδέα του νέου κόλπου είναι: «θα αφήσουμε να συμβούν καταστροφές, αναταραχές, ή και θα βοηθήσουμε να συμβούν, επειδή αυτό θα μας επιτρέψει να παρέμβουμε και να τις διακυβερνήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση». Αυτό συμβαίνει τώρα με την αστυνομοκρατία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την συντηρητική Ευρώπη(εδώ στο όνομα της τρομοκρατίας).

«Οι κυβερνήσεις, σήμερα, λέει ο Αγκάμπεν, δεν αποσκοπούν στη διατήρηση της τάξης αλλά στη διαχείριση της αταξίας. Και η αταξία πάντοτε υπάρχει: η κρίση, οι ταραχές, τα συμβάντα, …όλα αυτά τα επικαλούνται ανά πάσα στιγμή. Αλλά το ζητούμενο είναι να παρέμβουν εκ των υστέρων».

Οι «μπαχαλάκηδες» στα Εξάρχεια βοηθούν για τη νομιμοποίηση του αυταρχισμού, βοηθούντων δραστικά και των φιλικών μίντια. Η κατάσταση στη Μόρια και πολύ περισσότερο η δήθεν απειλή υφίσταται ο… «ευρωπαϊκός πολιτισμός» από την «άοπλη εισβολή» των προσφύγων, θα οδηγήσει στην «σαλβινοποίηση» του μεταναστευτικού.

Η διαμόρφωση εικόνας δήθεν «έκτακτης ανάγκης» θα επιτρέψει την γενίκευση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και θα δημιουργήσει τις συνθήκες μιας δημοκρατίας υπό περιορισμό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα -και σε λίγο ο ίδιος ο νόμος- θα υποχωρήσουν μπροστά στο εμφανιζόμενο ως μεγαλύτερο διακύβευμα, που είναι η τάξη και η ασφάλεια.

Το ίδιο θα συμβεί τώρα και με το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, το οποίο θα περιοριστεί στο όνομα της... ταλαιπωρίας! Οι διαδηλώσεις θα απονομιμοποιηθούν ως δήθεν δραστηριότητα «μειοψηφιών» που στρέφονται εναντίον των… δημοκρατικών (λόγω πλειοψηφίας) «νοικοκυραίων». Μόνο που οι νοικοκυραίοι αυτοί είναι εκείνοι που σκότωσαν τον Ζακ. Και είναι οι επίγονοι εκείνων που έφεραν με εκλογές τον Χίτλερ στην εξουσία.

Όχι, η πλειοψηφία δεν είναι πάντα συνώνυμη με τη δημοκρατία. Μπορεί να οδηγεί κατευθείαν και σε μία μορφή φασιστικής διακυβέρνησης…

Πηγή: artinews.gr



Γιώργος X. Παπασωτηρίου: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου