Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Τουλάχιστον 18 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία – Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές

Κόσμος


Τουλάχιστον 18 νεκρούς και 17 αγνοούμενους έχουν αφήσει πίσω τους μέχρι τώρα οι πυρκαγιές που κατακαίνε για εβδομάδες την Αυστραλία. Στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια περισσότερα από 200 μέτωπα είναι ανοικτά. Δεκάδες χιλιάδες παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σε ορισμένες περιοχές κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τους τόπους κατοικίας τους, ενώ υπάρχει έντονη κριτική προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αυστραλιανού Sydney News, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 17 ακόμα αγνοούνται από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στην Αυστραλία, με τις Αρχές να έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη νότια περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά, ενώ οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν πως αγνοούνται 17 άνθρωποι μόνο στη συγκεκριμένη πολιτεία. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις παράκτιες κοινότητες τη στιγμή που πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και στρατιωτικά ελικόπτερα πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης όσων έχουν αποκλειστεί εξαιτίας των πυρκαγιών.


Στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια μαίνονται ακόμη περισσότερες από 200 πυρκαγιές εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, το κύμα καύσωνα που πλήττει την Αυστραλία έχει καταγράψει θερμοκρασίες – ρεκόρ σε πολλές περιοχές, όπου αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τουλάχιστον 1.300 κατοικίες έχουν καταστραφεί και περισσότερα από 440 έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές., ενώ έχουν καταστραφεί περισσότερα από 14,7 εκατομμύρια εκτάρια γης. Έχουν προκληθεί πολύ σημαντικές ζημιές στο οικοσύστημα και στους βιοτόπους της Αυστραλίας, χωρίς να μπορούν αν υπάρξουν ακόμα εκτιμήσεις για τον πληθυσμό των ζώων που έχουν χάσει τη ζωή τους.


Το ABC News αναφέρει πως ο πρωθυπουργός, Σκοτ, Μόρισον, δέχτηκε τις αποδοκιμασίες κατοίκων της περιοχής της Νέας Νότιας Ουαλίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του. Συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι μένουν απροστάτευτοι από τις φυσικές καταστροφές, χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα προστασίας τους.

Ο Μόρισον δήλωσε ότι κατανοεί αυτή τη συμπεριφορά, χωρίς να τον αποσπά από τη δουλειά του. «Οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι και αν θέλουν να στρέψουν τον θυμό του προς τα πάνω μου, είναι δικό τους θέμα. Αυτό δεν πρόκειται να αποσπάσει την προσοχή μου από τα προβλήματα, ούτε πρόκειται να γίνω εμπαθής. Το καταλαβαίνω, δεν πρόκειται να το πάρω προσωπικά. Η δουλειά μου είναι να εξασφαλίσω πως θα υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις πολιτείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Πηγή: thepressproject.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου