Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Η μετανάστευση ως φυσική συνέπεια του Παγκοσμιοποιητικού Καπιταλισμού.

Παύλος Κουτρουφίνης


Το φαινόμενο της μετανάστευσης


Το μεταναστευτικό δεν είναι ατομική επιλογή με την έννοια που πλασάρεται, ότι δηλαδή με ελεύθερη επιλογή κάποιος αποφασίζει να κάνει τις συμφέρουσες επιλογές για την ζωή του, αυτός ο ορθολογισμός χωλαίνει καθώς δεν συμπεριλαμβάνει το Πεδίο που δημιουργεί τις ανάγκες!

Είναι περισσότερο ανάγκη παρά επιλογή, που δημιουργείται από το διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό-οικονομικό Πεδίο. Υπήρχε και θα υπάρχει πάντα, το φαινόμενο θα έχει ύφεση και έξαρση. Οι λόγοι είναι προφανείς (ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και ακραία φτώχεια) αλλά και σε καιρό ειρήνης, ας δούμε γιατί.

Το ισχυρό, παγκόσμιο και κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο του Καπιταλισμού λειτουργεί για τις χώρες ως το φυσικό φαινόμενο της ώσμωσης. Η διαφορά δυναμικού που μαθαίναμε στο σχολειό μας εξηγεί ότι δημιουργείται "κίνηση" από τους χώρους υψηλής πίεσης σε κείνους της χαμηλής για να επέλθει ισορροπία. Αυτή η ισορροπία δεν θα επέλθει ποτέ γιατί όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω ο Καπιταλισμός θρέφει τις διαφορές γιατί από τις διαφορές τρέφεται προκειμένου να αυξάνει διαρκώς τα κέρδη του.

Το φαινόμενο της μετανάστευσης είναι εγγενής ιδιότητα του Καπιταλιστικού οικονομικο-πολιτικού συστήματος και ταυτόχρονα αποτέλεσμα.

Ακόμη και σε συνθήκες ειρήνης η εξέλιξη των τεχνολογιών από τη μια, τα ελαστικά ωράρια από την άλλη οδηγούν μαθηματικά σε λιγότερους εργαζομένους (ανεργία) και μεγαλύτερη παραγωγή. Παράγουν καλύτερα ποιοτικά προϊόντα δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες κατανάλωσής τους.

Δημιουργείται ένα κέντρο και μία τεράστια περιφέρεια.

Για παράδειγμα ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης (Γερμανία, κ.α.) κι οι Νότιες, οι Βαλκανικές αλλά και οι πρώην Ανατολικές χώρες. Είναι η Ευρωπαϊκή απάντηση στην Κινεζική επέλαση του φθηνού εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με το σχήμα αυτό (Λενιστική Μαρξιστική σκέψη) το κέντρο με υψηλή τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη, από την μια, και η περιφέρεια με χαμηλή τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη από την άλλη.

Η Περιφέρεια θα τροφοδοτεί με φθηνές πρώτες ύλες και φθηνά εργατικά χέρια τα οποία θα επιλέγονται από το κέντρο σύμφωνα με τα κριτήρια της δικής τους παραγωγής. Αυτές οι φθηνές πρώτες ύλες που μπορεί να είναι και άυλες, πχ αεροδρόμια, λιμάνια, αλλιώς λέγονται πόροι για τις χώρες του Κέντρου που καρπώνονται φθηνά λόγω της ανάγκης των χωρών της Περιφέρειας να πουλήσουν.

Ενώ η αφαίμαξη των πρώτων υλών μιας χώρας της περιφέρειας που θα μπορούσαν να γίνουν (οι πρώτες ύλες) η δική τους ατμομηχανή της οικονομίας από τις Κυβερνήσεις των χωρών, αυτό δεν συμβαίνει. Γιατί επιβάλλονται με οικονομικούς (Ελλάδα) αλλά και με πραγματικούς πολέμους ντόπιες Κυβερνήσεις που ονομάζουν την αφαίμαξη, επενδύσεις!!

Έτσι οι χώρες του Κέντρου θα εισάγουν καταρτισμένο εργατικό δυναμικό (brain drain) που θα έχει καλύτερες αμοιβές και συνθήκες από την χώρα - περιφέρεια, κι η επιλογή θα γίνεται με το κόσκινο. Θα παράγουν προϊόντα που η Περιφέρεια ποτέ δεν θα μπορεί να παράξει. Προϊόντα που η Περιφέρεια θα αγοράζει πανάκριβα για να διατηρείται η διαφορά του δυναμικού που αναφέραμε παραπάνω.

Για να αλλάξει ο συσχετισμός θα πρέπει να επενδυθούν τεράστια Κεφάλαια τα οποία ως κέρδος θα πρέπει επίσης να επιστρέφουν στην ίδια την χώρα. Αυτό δεν γίνεται ποτέ για να συντηρείται η εξάρτηση και επομένως να λειτουργεί το σύστημα. Για αυτό οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Μάλιστα, το χρέος κι οι οικονομικοί πόλεμοι (βλ. Ελλάδα, Ισπανία, Ποστογαλία) είναι ένα ισχυρό εργαλείο ώστε οι χώρες της περιφέρειας να μην μπορούν ποτέ να σηκώσουν κεφάλι.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι Αφρικανικές χώρες κλπ. Δυστυχώς η Μαρξιστική και Λενινιστική θεωρία επαληθεύεται με τραγικό τρόπο για τους λαούς που υποφέρουν, ακόμη κι αυτούς τους λαούς που είναι αναγκασμένοι να αποσβέσουν τους κραδασμούς του Καπιταλισμού, υποδεχόμενοι .

Η Κρίση δημιουργεί πολώσεις κι οι πολώσεις νέα κρίση.


Μετά την αιχμαλωσία της Χώρας από τον οικονομικό πόλεμο που δέχθηκε με κερκόπορτα την αδιαφάνεια, την διαπλοκή, τους δρόμους του μαύρου χρήματος από εδώ έως τον Παναμά, τον πολιτικό καιροσκοπισμό, και την χειραγώγηση από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, η κοινωνία απειλείται εκ των έσω με πολλούς τρόπους.

Η περιλάλητη κοινωνική συνοχή μαστίζεται από την οικονομική επίθεση που δέχεται (φόροι, ασφαλιστικό, εργασιακά, πλειστηριασμούς, κοινωνική αδικία) και κάθε λογής ιδεοληψίες σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Είναι γνωστό ότι κάθε κρίση την πληρώνει ο πιο αδύναμος. Έτσι για τα δεινά, ευθύνες έχει μόνο το κυρίαρχο σύστημα, το οποίο τεχνηέντως σου δείχνει ότι φταίει πάντα κάποιος άλλος, ο άλλος θα είναι πάντα μια μειοψηφία. (Πότε τα Εξάρχεια κι η ΑΣΟΕΕ, πότε οι Σκουριές κι η Κερατέα, πότε οι "αδελφές", πότε τα "πρεζάκια", πότε οι μετανάστες.)

Στρέφουν το θυμό και κάθε αντανακλαστικό επιβίωσης - εναντίωσης προς τον αδύναμο και έτσι εκείνοι φαντάζουν υπερασπιστές σου. Ποιοι; Εκείνοι που σε έφεραν σε αυτά τα χάλια με την σύμφωνη γνώμη σου!

Διαβάζω, βλέπω κι ακούω, τέρατα!!!

Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, να φυλάξουμε τα σύνορα, είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την ανθρωπιά μας αλλιώς η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει από τα "μέσα". Βρισκόμαστε σε ένα άτυπο "ιδεολογικό" εμφύλιο...

Το κυβερνητικό (κι όχι μόνο) πολιτικό προσωπικό ανίκανο, άβουλο, μοιραίο, κι επικίνδυνο βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε αντίστιξη με το λαϊκό αίσθημα.

Έγινε φανερό και στους πιο δύσπιστους, ακόμη και στους ηλίθιους κυβερνώντες που θαρρούν ότι με την στρατευμένη δημοσιογραφία και μπόλικη δόση αυταρέσκειας είναι η πιο πετυχημένη κυβέρνηση όλων των εποχών, ότι ο Σουλτάνος εν τέλει δεν είναι απομονωμένος και ότι το μεταναστευτικό είναι σύνθετο πρόβλημα με γεωπολιτικές συνέπειες αλλά και αιτίες!

Ο Σουλτάνος πιέζει την ΕΕ-ΝΑΤΟ, μετατρέποντας πληθυσμό αμάχων, γυναικόπαιδα, ως μοχλό. Η Ελλάδα γίνεται σάντουιτς.

Η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ κινητοποιεί τερατο-μορφές αφήνοντας απ' έξω κάθε πολιτικό σχεδιασμό με συγκρότηση και στόχευση.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι το μεταναστευτικό δεν τελειώνει με λύσεις που έχουν στόχο το κομματικό ακροατήριο κι όχι το ίδιο το πρόβλημα, θέλει χρόνο και καθαρό στόχο. Ο Σουλτάνος είναι ο γείτονας και κανείς άλλος, δεν μπορούμε δυστυχώς να μετακομίσουμε την χώρα κάπου μεταξύ Ολλανδίας και Λουξεμβούργου. Εδώ είμαστε και εδώ θα ζήσουμε!

Ο Τούρκος κατά την προσφιλή του συνήθεια μόλις άλλαξε η χώρα Κυβέρνηση την "δοκίμασε" με κάθε τρόπο (ΑΟΖ Λιβύης, Έρευνες στο Καστελόριζο, Μεταναστευτικές ροές) διαπίστωσε ότι διαπιστώνει κάθε εχέφρων άνθρωπος, ότι έχει να κάνει με φοβισμένους, υπάκουους φεντεραλιστές, οι οποίοι αντιδρούν σπασμωδικά με την βλακώδη πεποίθηση ότι θα μας προστατέψουν οι άλλοι, έχουν μείνει ακόμη στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου!

Είμαστε μόνοι κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο μένουν κόκκοι στην κλεψύδρα που αδειάζει τελεσίδικα!

Κακά τα ψέματα, οι ροές αυξήθηκαν ωστόσο η βλακώδη αντίληψη του τηλεπωλητή - Υπουργού επικράτησε και συνέβη το αδιαχώρητο. Για μήνες ολόκληρους καθυστέρησαν και πάγωσαν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, γιατί έτσι θα τους έκαναν την ζωή δύσκολη και έτσι δεν θα έρχονταν κι άλλοι. Λαϊκά αφηγήματα με στόχο τους ελλιποβαρείς εγκεφάλους και με τρομακτικές συνέπειες για τα νησιά μας. Οι νησιώτες έχουν κάθε δίκιο να εξεγείρονται.

Χωρίς την Συρία το μεταναστευτικό δεν τιθασεύεται!

Όλοι οι μετανάστες - πρόσφυγες χωρούν σε ένα ΟΑΚΑ (προς το παρόν) και με αυτό δεν αλλοιώνεται η σύσταση του γηγενούς πληθυσμού, αν μείνουν όμως στα νησιά αυτό θα συμβεί!

Οι γεωπολιτικές διαστάσεις του ζητήματος απαιτούν

1. Οπωσδήποτε εκκένωση των νησιών και εγκατάσταση στην ενδοχώρα σε περιοχές που δεν έχουν γεωπολιτικό ενδιαφέρον.

2. Βέτο και κάθε διπλωματική πίεση προς ΕΕ-ΝΑΤΟ. Αντ' αυτού οι αθεόφοβοι (Ελληνική αντιπροσωπεία) στήριξαν ψήφισμα υπέρ της Τουρκίας στην κατοχή μέρους της Συρίας που γεννάει πρόσφυγες τους οποίους ο Τούρκος εξωθεί στην πόρτα μας.

3. Άνοιγμα της Συριακής Πρεσβείας με το αιτιολογικό της ταυτοποίησης πραγματικών Σύρων προσφύγων κι ας είναι σε κόντρα με ΗΠΑ - Ισραήλ τώρα. Η Κυβέρνηση είναι εκλεγμένη να υπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα κι όχι τρίτων!

4. Μετά την ήττα των Αμερικανών στη Συρία και την ανάκτηση εδαφών από τον στρατό του Άσαντ σε βάρος των δυνάμεων κατοχής των Τούρκων, τώρα είναι η ώρα για διπλωματικό άνοιγμα στον Άσαντ προκειμένου να παίξουμε έστω κάποιο ρόλο ως χώρα της περιφέρειας.

5. Η στόχευση πρέπει να είναι καθαρή και επίμονη, ανακατασκευή, αναδόμηση των πόλεων που έχουν πληγεί στο Συριακό κέντρο που ελέγχεται από τον Άσαντ. Με την συμμετοχή των Ελληνικών Κατασκευαστικών Εταιρειών, τα κεφάλαια που δαπανώνται για το μεταναστευτικό να χρησιμοποιηθούν για εγκαταστάσεις στην χώρα προέλευσης.

6. Συμμαχίες με χώρες υποδοχής που πλήττονται, και αντίστοιχα με τις χώρες προέλευσης! Με την Ρωσία για τους ίδιους λόγους.

ΥΓ. Τίποτε από όλα δεν θα γίνει και όλοι γνωρίζουμε γιατί, ο λαός πρέπει να μείνει ψύχραιμος μακρυά από ακρότητες σαν κι αυτές που βλέπουμε, και να αγωνιστούμε στον δρόμο για να επιβάλλουμε την λαϊκή θέληση για ανεξάρτητη Ελλάδα. Οι Λουδοβίκοι κυβέρνησαν χρόνια πολλά, η μοίρα τους γράφτηκε από τους ίδιους, κυβέρνησαν με απαξία και σκληρότητα.



Παύλος Κουτρουφίνης: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου