Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Νέο γαϊτανάκι, παλιά συνταγή.

Παύλος Κουτρουφίνης


Εν γένει η συμπεριφορά του λαού στην πλειονότητά του, είναι υποδειγματική σε σχέση με άλλους, "διαφωτισμένους" και "προηγμένους" της Δυτικής Ευρώπης. Οπωσδήποτε υπάρχει και θα υπάρχει η σχετική μειοψηφία όπως συμβαίνει παντού. Σταματήστε επιτέλους όλες αυτές τις αυτο-υποτιμητικές συμπεριφορές που στρέφονται με γενικεύσεις εναντίον του Ελληνικού λαού. Νισάφι πια.

Αφού κυκλοφόρησε περίπου ως η κάθοδος των Δωριέων η κίνηση από την πρωτεύουσα στα χωριά, ήλθε η ανακοίνωση της εταιρείας εκμετάλλευσης της Εθνικής οδού, να δηλώσει ότι η κίνηση την Παρασκευή ήταν ΜΕΙΩΜΕΝΗ κατά 27% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα!

Όλο αυτό ξεκίνησε από παραπλανητικό ρεπορτάζ "δημοσιογράφου" και έπαιξε παντού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται στις ανέπαφες συναλλαγές καθώς δεν είχαν υπαλλήλους, λόγω ιού.

Μάλιστα η "είδηση" αυτές τις ώρες μπορεί να λειτουργήσει ως αυτο-εκπληρούμενη προφητεία, να αρχίσουν όντως να μετακινούνται από τον φόβο ότι έτσι πρέπει να κάνουν, αφού το κάνουν τόσοι άλλοι!! Φυσικά δεν θα διωχθεί κανένα κανάλι για διασπορά ψευδών ειδήσεων, γιατί εξυπηρετεί όπως θα καταλάβετε παρακάτω.

Επιχειρείται ακόμη μια φορά η μετακύλιση της ευθύνης πιθανής διασποράς στους πολίτες κι όχι στον σχεδιασμό με μικρό δείγμα εξετάσεων, μάλιστα παγκοσμίως κατέχουμε την 3η θέση αναλογικά με τις εξετάσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά. Κυκλοφόρησε το "Υπεύθυνη Κυβέρνηση, ανεύθυνοι πολίτες"

Αν θυμάστε το "όλοι μαζί τα φάγαμε" θα καταλάβετε την σπέκουλα που επιχειρείται. Θα στραφούμε πάλι οι μεν εναντίον των δε, κι η Κυβέρνηση θα την βγάλει λάδι. Δεν θα ευθύνεται η διάλυση του ΕΣΥ, ούτε τα ψεύδη περί άμεσων προσλήψεων 2000 γιατρών, ούτε η υποστελέχωση, ούτε τα μνημόνια και η κατάργηση θέσεων ΜΕΘ, ούτε η μικροπολιτική ατολμία να κλείσουν άμεσα οι εκκλησιές. Θα φταίμε πάλι εμείς.

Η κοινωνική μηχανή είναι στημένη και μαρσάρει, ο κοινωνικός αυτοματισμός θα λειτουργήσει πάλι εναντίον μας κι όχι ενάντια στην εφαρμοσμένη πολιτική μιας και πλέον πια, δεκαετίας.

ΥΓ. Μένουμε σπίτι, δεν σημαίνει βγάζουμε το σκασμό!



Παύλος Κουτρουφίνης: Σχετικά με τον Συντάκτη