Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Λίγη ανθρωπιά

Κώστας Γκιώνης


Ειλικρινά θλίβομαι για το επίπεδο των ανθρώπων στη χώρα μας, με τον τρόπο πού αντιλαμβάνονται την έννοια του διαλόγου και της άποψης!

Χθες οι περισσότεροι είδαμε την βάρκα με τους μετανάστες πού την έσυρε το λιμενικό στο λιμανάκι της Θέρμης και οι κάτοικοι αρνιόντουσαν να τους αφήσουν να επιβιβαστούν στην ακτή, χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο τύπου νταβατζή της Τρούμπας για τις γκαστρωμένες γυναίκες και τα παιδάκια.

Από κάτω υπήρχαν χιλιάδες μηνύματα μίσους, πνίξτε τους ήταν το πιο διαδεδομένο απ' όλα, ένοιωσα λοιπόν την ανάγκη να μπω και να γράψω ένα σχόλιο ειδικά για μια κυρία πού πρωτοστατούσε, «Ωραίο πολιτισμό έχετε, ειδικά η κυρία με το δερμάτινο, χριστιανή ορθόδοξη, αγαπάτε αλλήλους!».

Το τι βρίσιμο έφαγα δεν περιγράφετε, άπλυτε, ανθέλληνα, πανίβλακα, μ@λ@κ@, πού μισείς τους Έλληνες, να τους πάρεις σπίτι σου να τους ταΐζεις, εαμοβούλγαρε, εφιάλτη, απειλές ακόμα και για την ζωή μου!

Όλοι αυτοί οι ουγκάνοι λειτουργούν με την λογική της αγέλης, έτσι νοιώθουν δυνατοί για να κατασπαράξουν το θύμα τους, στη πέφτουν χωρίς επιχειρήματα, με συγκεκριμένα κλισέ και την λογική των Ναζί, αφού δεν λες αυτά πού λέμε εμείς και όπως τα λέμε, άρα είσαι εναντίον μας, είσαι με τους άλλους.

Ξεχειλίζουν μίσος, τόσο πού και ο Ρούντολφ Ες θα ήταν περήφανος για αυτούς, ενώ ταυτοχρόνως βαυκαλίζονται την νομιμότητα και τα χρηστά ήθη, ανάβουν κεράκια, προσκυνάνε και κάνουν νηστείες, μιλάνε για αρχαίο πολιτισμό, χωρίς βέβαια να έχουν διαβάσει ποτέ τίποτα στη ζωή τους, μισώντας ταυτοχρόνως όσους διαβάζουν, μιλάνε για βελανιδοφάγους και σανοφάγους, αλλά είναι οι ίδιοι πού τους μπουκώνει η τηλεόραση από το πρωί ως το βράδυ την συγκεκριμένη τροφή, την οποία την καταπίνουν αμάσητη!

Η ζωή γι αυτούς δεν έχει καμία αξία, όσοι και να πνιγούν τα ήθελαν και τα έπαθαν, ας πρόσεχαν, θα μου πεις επιζητούν να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ξερονήσια, πού σημαίνει, ότι ποτέ δεν μετάνιωσαν για αυτά πού έκαναν στο παρελθόν στους συμπατριώτες τους, είτε ήταν πολιτικοί τους αντίπαλοι, είτε ακόμα παλιότερα στους Πόντιους, τα συνέκρινε με Παρθενώνες, ο κατά τ' άλλα νουνεχής Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Σήμερα μία βάρκα γεμάτο μετανάστες ανετράπη και μάλλον ανατράπηκε με την συνήθη πρακτική από τους ίδιους, ώστε να χαρακτηριστούν ναυαγοί και το λιμενικό να αναγκαστεί να τους περισυλλέξει, αυτό όμως είχε σαν τραγικό αποτέλεσμα, τον πνιγμό ενός παιδιού, διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από την είδηση, ένα από τα πρώτα πού διάβασα και δυστυχώς όχι το μόνο, ήταν αρκετά..., έλεγε: «Να λυπηθώ εγώ;;; εδώ δεν λυπήθηκαν οι δικοί του κανένα έλεος...» και ένα άλλο: «Αυτά τα παιδάκια είναι πού θα μας ξεκάνουν αν μείνουν εδώ!!!».

Δεν ξέρω αν αυτός (αυτοί) είναι πολύ Έλληνας και γω λιγότερο, αν η σημαία του είναι μεγάλη με έντονα χρώματα, αν μπορεί να δώσει και το αίμα του γι αυτή την πατρίδα, ακόμα κι αυτά κι άλλα πολλά να κάνει, ένα πράγμα δεν θα μπορεί να καταφέρει, να γίνει άνθρωπος, αυτός και οι όμοιοί του, θα παραμείνουν θηρία και υπάνθρωποι!




Κώστας Γκιώνης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου