Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

2080 μχ.

Σάνια Μωραΐτου


Είχανε πέσει για ύπνο όταν το ολόγραμμα του Πρωθυπουργού τους ενημέρωσε για τη νέα πανδημία που ενέσκηψε στον πλανήτη και τους ζήτησε να λάβουν τις αναγκαίες προφυλάξεις. Το έξυπνο σπίτι αμέσως, μετακίνησε τα δωμάτια των ενοίκων του έτσι ώστε να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση μεταξύ τους χωρίς να χάσουν την οπτική και ακουστική επαφή. Οι αυτοκινούμενες διάφανες κάψουλες, σαν μεγάλες σαπουνόφουσκες με θετική πίεση, ώστε να αποκλείουν να εισχωρήσει και να τους προσβάλει ο ιός, τους περίμεναν ήδη για την περίπτωση που το πρωί κάποιος από αυτούς ήθελε να βγει στην πόλη, πάνω από την πόλη για την ακρίβεια, αφού οι κάψουλες έπλεαν στον αέρα.

Η οικογένεια κοιμήθηκε ατάραχη, εξοικειωμένη πια με το γεγονός πως ζούσαν στον αιώνα των πανδημιών. Μόνον ο παππούς κι η γιαγιά που βίωσαν στα νιάτα τους την αρχή του κακού με την νόσο COVID-19 ένιωσαν να τους κόβει κρύος ιδρώτας, παρ΄ ότι γνώριζαν πως χάρις στην τεχνολογία ήταν πλέον απολύτως ασφαλείς. Κι απολύτως δέσμιοι βέβαια, μιας και για τους πάνω από τα εβδομήντα -για το καλό τους- απαγορευόταν η έξοδος στα διαλείμματα μεταξύ των πανδημιών χωρίς κάψουλα, όπως οι νεώτεροι. Το ίδιο συνέβαινε και για όσους είχαν υποκείμενο νόσημα. Είχαν να περπατήσουν έξω πάνω από είκοσι χρόνια.

Οι δυο ηλικιωμένοι ήταν οι μόνοι που κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο, αφού παρά τις προσπάθειες παιδιών κι εγγονιών επέμεναν ακόμη σε ξεπερασμένες κι εντελώς ανόητες συνήθειες, όπως χάδια, αγκαλιές, φιλιά. Οι επίγονοι τους αισθανόταν αηδία και μόνον στην σκέψη τόσο στενής επαφής, ώστε να ανακατεύονται τα σάλια και τ΄άλλα υγρά των σωμάτων. Πρωτόγονα πράγματα! Κλάσεις ανώτερο το σύγχρονο cyber sex με τον άνθρωπο σου κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αλλά τι να πεις! Εδώ κάναν παιδιά με τη διείσδυση του ενός στο σώμα της άλλης! Φρίκη! Για αυτό και στο παρελθόν γεννιόταν τόσα δυστυχισμένα πλάσματα με του κόσμου τις αρρώστιες και τις αναπηρίες. Όχι όπως τώρα που διαλέγει ο ειδικός επιστήμονας το καταλληλότερο ωράριο το συνενώνει με το υγιέστερο σπερματοζωάριο αφού αφαιρέσει κι από τα δυο τα προβληματικά γονίδια και σε εννιά μήνες σου παραδίδει ένα υγιέστατο μωρό.

Στις τρεις τα χαράματα χτύπησε συναγερμός. Το ολόγραμμα του επικεφαλής λοιμωξιολόγου τώρα τους ενημέρωσε με ύφος μειλίχιο μεν, περίτρομο δε, πώς ο καινούριος άγνωστος ιός, είναι πιο επικίνδυνος από τους ως τώρα γνωστούς ιούς, οι κάψουλες δεν είναι απολύτως ασφαλείς και για αυτό όλος ο πληθυσμός θα παραμείνει κατ΄οίκον μέχρι νεωτέρας. Καραντίνα που έλεγαν κι οι παλιοί είπε ψευτογελώντας και σε τόνο αυστηρό: Οι παραβάτες εννοείται πως με το που βγαίνουν έξω αποποιούνται το δικαίωμα τους στη νοσηλεία. Δεν θα πληρώνει το ΕΣΥ, ο φορολογούμενος πολίτης δηλαδή την ανεγκεφαλειά τους!

Ο Βασίλης άρχισε να χτυπιέται στο κρεβάτι του, φωνάζοντας: "Όχι άλλη καραντίνα Θεέ μου! Δεν είναι ζωή αυτή! Όχι πάλι καραντίνα. πάνε κι οι κάψουλες!" Η γυναίκα του είδε κι έπαθε να τον συνεφέρει. "Τι έπαθες χριστιανέ μου; Κόντεψες να με σκοτώσεις!" "Μαρία τι χρονιά έχουμε;" "Εδώ και τέσσερις μήνες 2020" "Είσαι σίγουρη; Δεν είμαστε στο 2080;" Το 2080 θα είμαστε αστρόσκονη καλέ μου, όνειρο ήταν, κοιμήσου τώρα"



Σάνια Μωραΐτου: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου