Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Κατρούγκαλος και κυρώσεις

Ισίδωρος Νερούτσος


Ο Κύριος Κατρούγκαλος ομίλησε. Θαρρώ ότι όλοι γνωρίζουμε τι εστί κ.Κατρούγκαλος.

Για όσους το έχουν ξεχάσει, είναι εκείνος που ψήφισε το 3ο μνημόνιο, την συμφωνία των Πρεσπών, του προβλέψιμου yes men, που έφερε στην βουλή τον Νόμο 4387/2016, με τον οποίο περικόπηκαν αγρίως συντάξεις, εφ άπαξ, ΕΚΑΣ και επλήγησαν βαριά χήρες και ορφανά.

Ο αξιοθαύμαστος και κατά περίπτωση «αριστερός» κ. Κατρούγκαλος, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση:

«να μην τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, να περιμένουμε δηλαδή να εκδηλωθεί το επόμενο βήμα της τουρκικής επιθετικότητας για να αντιδράσουμε κατόπιν εορτής». «Ούτε αρκεί η απλή διπλωματία της ενημέρωσης», συμπλήρωσε, για να τονίσει ότι «πρέπει να καταστήσουμε την ελληνοτουρκική διαφορά ευρωτουρκική». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί «το σημαντικό όπλο που της παρέδωσε η δική μας κυβέρνηση, το όπλο των κυρώσεων, ώστε να χαραχθούν από τώρα κόκκινες γραμμές για να μην εργαλειοποιηθεί ξανά το προσφυγικό. Και κυρίως για να μην δούμε τουρκικά πλοία νότια της Κρήτης». Σημείωσε ότι για όλα αυτά τα ζητήματα «περιμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες, όχι αδράνεια. Αδράνεια σαν αυτή που είδαμε, για παράδειγμα, και στο ζήτημα των σχολικών βιβλίων της Βόρειας Μακεδονίας, για τα οποία η δική μας προετοιμασία ήταν να έχουν αποσυρθεί όλες οι αναφορές αναθεωρητισμού τον Σεπτέμβριο. Και για έναν περίπου χρόνο διαπιστώνουμε ότι τίποτα σχεδόν δεν έχει γίνει».

Ζητά δηλαδή να επιβληθούν κυρώσεις και στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γνωρίζουμε ότι οι κυρώσεις, αποτελούν δηλητηριώδες φάρμακο, κατασκευής και προέλευσης, κυρίως υπερατλαντικής υπερδύναμης, με τάσεις επέκτασης σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, που στρέφονται στην ουσία, όχι κατά κάποιων δυσάρεστων κυβερνήσεων, όπου γης, αλλά άμεσα κατά των ίδιων των λαών και μάλιστα των ποιο αδύναμων οικονομικά ανθρώπων.

Οι αξίες της αριστεράς, είναι γνωστό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», ότι δίνουν προτεραιότητα στην προστασία των ανθρώπων της εργασίας και του λιτού κατ ανάγκη βίου.

Είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί που έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την αριστερά και τις αξίες της, έχουν γίνει εξ ίσου προβλέψιμοι σαν τους καθαρόαιμους yesmenίτες νεοφιλελεύθερους συναδέλφους τους.

Γι αυτό παρέχουν απλόχερα και ανέξοδα, άσφαιρες εν είδει κριτικής και κενές περιεχομένου συμβουλές.

Ο κ Κατρούγκαλος και το σεβαστό κόμμα που ανήκει, προσπαθεί να μας πείσει ότι η χώρα μας, πρέπει να κρυφτεί πίσω από την πλάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εταίρου ως γνωστό του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας. Ξεχνούν ότι η Κύπρος, πρώην ανεξάρτητο κράτος και μέλος της Ε.Ε., δέχτηκε επίθεση και διχοτομήθηκε, με την συνδρομή του ΝΑΤΟ και της εγγυήτριας δύναμης της Αγγλίας, με την ανοχή της Ε.Ε. Έκτοτε πέρασαν 46 χρόνια Τουρκικής κατοχής.

Σε ποια λοιπόν βάση στηρίζονται οι Ευρωτουρκικές διαφορές; Οι μόνες διαφορές τους είναι, να μην πάνε οι μετανάστες, που οι ίδιοι δημιούργησαν, στις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Άλλωστε η ηγεσία του κόμματός του κ. Κατρούγκαλου, αποτελεί στο σύνολο τους, τα καλύτερα παιδιά και προ πάντων προβλέψιμα, για τους Ευρωπαϊκούς και υπερατλαντικούς “εταίρους” μας.



Ισίδωρος Νερούτσος: Σχετικά με τον συντάκτη




1 σχόλιο: