Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Θωράκιση του οργανισμού μας με εμβολιασμούς

Ισίδωρος Νερούτσος


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνεται από εταιρείες και γιατρούς μεγάλο πάρτι με τα φάρμακα.

Υπάρχει για πολλά φάρμακα, εντεταλμένη από φαρμακευτικές εταιρείες, και κατευθυνόμενη απ αυτές, επιστημονική και εργαστηριακή τεκμηρίωση, που αναθέτουν τις σχετικές ιατρικές μελέτες, σε υψηλά ιστάμενους στην ιατρική επιστημονική ιεραρχία, καθηγητές ιατρούς.

Αυτό όμως δεν αποτελεί γενίκευση, ούτε απόδοση οριζόντιων ισοπεδωτικών ευθυνών σε όλους τους μαχόμενους γιατρούς.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες “ενημερώνουν” με τις ιατρικές αυτές μελέτες, τους γιατρούς όλου του κόσμου, για τις ενδείξεις, αντενδείξεις, παρενέργειες κλπ.

Σε πολλές περιπτώσεις ο κάθε γιατρός που καλείται να συνταγογραφήσει, συμβαίνει, να δίνει φάρμακα, ανυποψίαστος, για το είδος, την κερδοσκοπική σκοπιμότητα και χωρίς ουσιαστικό θεραπευτικό αντίκρυσμα των φαρμάκων, της κατηγορίας που αναφέρω ανωτέρω.

Ο μαχόμενος γιατρός δεν μπορεί να γνωρίζει, εάν κάποιο φάρμακο που συνταγογραφεί, με βάση ιατρικές μελέτες, αν πράγματι είναι αναγκαίο για τον ασθενή του. Αυτό πιθανόν να το δει στην πράξη.

Για άλλα φάρμακα η πρακτική δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα.

Αν δεν συνταγογραφήσει το ύποπτο φάρμακο και ο ασθενής δεν πάει καλά, οι συγγενείς του αρρώστου, αλλά και άλλοι ιατροί, σίγουρα θα τον κατηγορήσουν.

Είναι ένα ζήτημα, που μια μελέτη σκοπιμότητας, σίγουρα μπορεί να εξαναγκάσει τους επιστήμονες, αν δεν έχουν στα χέρια τους τεκμηριωμένη περί του αντιθέτου αξιόπιστη μελέτη, να χορηγούν σε όλο τον κόσμο, το μη αποτελεσματικό φάρμακο.

Το ίδιο μπορεί σπανίως να ισχύσει και με ορισμένα εμβόλια.

Είμαι σε θέση λόγω επαγγέλματος και μακρόχρονης εμπειρίας, να βεβαιώσω ότι τα εμβόλια σώζουν εκατομμύρια ζωές.

Οι μάστιγες της Ευλογιάς και της πολιομυελίτιδας, έχουν σχεδόν εξαφανισθεί.

Σε πολλά νοσήματα, ο εμβολιασμός έχει αποδεδειγμένα ευεργετικά αποτελέσματα.

Βέβαια τα εμβόλια, όπως και όλα τα φάρμακα, αλλά και οι τροφές μας, έχουν και σπάνιες παρενέργειες.

Το όφελος πάντως είναι υπέρ των εμβολιασμών και υπέρ των ενδεδειγμένων φαρμάκων.

Διάβασα κάποιες μελέτες σχετικά με τον κορωνοϊό, που διαπιστώνουν κάποιες παράλληλες επιδράσεις άσχετων εμβολιασμών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως και φάρμακα δραστικά σε άλλα νοσήματα, όπως η χλωροκίνη, να φέρνει περιορισμένα θετικά αποτελέσματα κατά του ιού.

Διαπίστωσα με επιφύλαξη ότι μπορεί αυτές οι μελέτες να έχουν βασιμότητα. Πχ το αντιφυματικό εμβόλιο BCG, φαίνεται να ισχυροποιεί το αμυντικό σύστημα, όχι μόνο για την φυματίωση, αλλά τυχαία και για τον ιό.

Επίσης τα αντιγριπικά και άλλα εμβόλια, είναι δυνατό, τα αντισώματα που παράγουν, να δρουν παράλληλα και εναντίον του ιού.

Οι διαπιστωμένοι με τεστ φορείς του ιού, πολλοί είναι ασυμπτωματικοί, προφανώς γιατί έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό αμυντικό σύστημα.

Ορισμένοι επιστήμονες, που αποτελούν μειοψηφία, ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο της γρίπης, εξασθενεί τον οργανισμό έναντι του ιού.

Αυτό είναι τελείως αναληθές και δεν έχει αποδειχθεί.

Εγώ προσωπικά όταν υπηρετούσα στο νοσοκομείο Χαλκίδας, επί χρόνια εμβολιάζαμε όλα τα παιδιά των σχολείων του νομού Ευβοίας, με BCG.

Σήμερα διαπιστώνω ότι η φυματίωση στον νομό έχει σχεδόν εξαφανισθεί και ότι ο πληθυσμός είχε μόνο ένα κρούσμα κορωνοϊού.

Το χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων και θανάτων στην χώρα μας, θεωρώ ότι δεν οφείλεται μόνο στα προληπτικά μέτρα που τηρήσαμε, αλλά και στο ότι ο λαός μας, έχει κουλτούρα προληπτικής προστασίας με εμβολιασμούς.

Επίσης βλέπω ότι στην γειτονική Ιταλία, που είχε μεγάλο αντιεμβολιαστικό κίνημα και σε άλλες πλούσιες Ευρωπαϊκές χώρες που κατάργησαν πολλά εμβόλια, θρήνησαν χιλιάδες νεκρούς.

Αυτοί που συστήνουν, χωρίς να έχουν γνώσεις ιατρικής, αποφυγή κάποιων φαρμάκων και εμβολιασμών, διαπράττουν προφανώς εν αγνοία τους, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Αλλά υπάρχουν και ιατροί, που στα ευαίσθητα αυτά στοιχεία, οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, μέχρι να αποδειχθεί επαρκώς η γνώμη τους.

Το ότι στον τομέα των φαρμάκων γίνεται μεγάλο φαγοπότι και υπάρχει εγκληματική μαφία φαρμάκων, το δέχομαι και δεν το υποτιμώ. Αυτό όμως δεν γενικεύεται, δεν αποτελεί άλλοθι για χωρίς επαρκή ιατρική τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους και δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην ακολουθούμε τις συστάσεις των ειδικών γιατρών και ότι είναι αναγκαίο προληπτικά, για να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας και των παιδιών μας, καθώς και των ατόμων με εξασθενισμένο και ευάλωτο σε ασθένειες οργανισμό, όπως οι ηλικιωμένοι.



Ισίδωρος Νερούτσος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου