Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ο ρατσισμός είναι ταξικός

Κώστας Γκιώνης


Οι Αμερικανοί ψηφίζουν τον δισεκατομμυριούχο Τράμπ ως ...αντισυστημικό για να τους σώσει, οι Γάλλοι ψηφίζουν τον Μακρόν άνθρωπο των τραπεζών να σώσει την οικονομία της χώρας, οι Έλληνες τον Μητσοτάκη, πού σχεδόν δεν έχει δουλέψει ποτέ και πού όλη του η οικογένεια βιοπορίζεται από το δημόσιο, για να φέρει αξιοκρατία και για να τονώσει την επιχειρηματικότητα!

Κυβερνούν όλοι τους ως μάνατζερ μεγάλων συμφερόντων, δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία, βλέπουν τα κράτη σαν επιχειρήσεις, έσοδα-έξοδα, άνθρωποι πού μισούν οτιδήποτε ανήκει στο κράτος και παρέχεται δωρεάν στους πολίτες, το υπερχρεώνουν και το ξεπουλούν καθαρό. Επιβάλλουν τις αποφάσεις τους με τον στρατό των ρομποτοποιήμενων αστυνομικών.

Είναι σαν ν' αναθέτεις την διοίκηση ενός ορφανοτροφείου σ' ένα παιδόφιλο, να διορίζεις ένα κατά συρροή βιαστή διευθυντή σ' ένα γυμνάσιο θηλέων, η να εμπιστευτείς τα τιμαλφή σου σ' ένα τοξικομανή, είναι κόντρα ρόλος δεν γίνετε και σίγουρα δεν θα φταίει αυτός, αλλά εσύ πού του ανέθεσες τη δουλειά, εσύ ο ηλίθιος πού κατηγορείς πάντα τους άλλους, κανένας πλέον δεν χρειάζεται να βάλει το στρατό για να νομιμοποιήσει ένα αυταρχικό καθεστώς, αφού υπάρχει ο ανίκητος στρατός των πρόθυμων ηλίθιων ψηφοφόρων!

Η Αμερική φλέγεται μετά από την ρατσιστική δολοφονία του George Floyd, οι κρατικές δολοφονίες από αστυνομικά όργανα είναι καθημερινές στις ΗΠΑ, πάνω από 400 εφέτος, δηλαδή 3 την ημέρα, η διαφορά με την συγκεκριμένη είναι η ύπαρξη κάμερας και ο βασανιστικός τρόπος εξόντωσης.

Ο ρατσισμός παντού δεν είναι μόνο φυλετικός, θρησκευτικός η χρώματος, είναι πρωτίστως ταξικός, το φτωχό μαύρο θα τον φάνε, τον πλούσιο μαύρο μπασκετμπολίστα, το μαύρο ηθοποιό, το μαύρο τραγουδιστή, θα τον γλείφουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο μουσουλμάνος φτωχός να ξεκουμπιστεί γιατί δεν ταιριάζει με τον πολιτισμό μας, αλλά ο πλούσιος Άραβας επενδυτής μπορεί να εξαγοράσει τα πάντα και να μας έχει σκλάβους...

Τρανό παράδειγμα ο Γιάννης Αντετοκούμπο, αν και γεννημένος στην Ελλάδα μέχρι τα 18 του, ήταν ο παράνομος χωρίς χαρτιά Νιγηριανός αράπης πού πούλαγε μπιχλιμπίδια στους δρόμους, ο παρείσακτος, όταν ενδιαφέρθηκε το NBA και τα λεφτά άρχισαν να κάνουν χορό μπροστά του, εν μία νυκτί έγινε ο Γιάννης μας, πού ξαφνικά άσπρισε, ο συμπατριώτης μας, ο Ελληναράς μας, το καμάρι μας πού μας διαφημίζει στα πέρατα του κόσμου, αυτός πού όλη η Ελληνική κοινωνία ευελπιστεί ότι κάποια στιγμή θα μας ξανακάνει πρωταθλητές Ευρώπης και γιατί όχι και κόσμου...

Δεν υπάρχουν μαύροι, λευκοί, κίτρινοι, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, βουδιστές, αυτά είναι η βιτρίνα του φασίστα, υπάρχουν αυτοί πού έχουν και θέλουν τα πάντα και υπάρχουν αυτοί πού δεν έχουν, ο ρατσισμός είναι ταξικός και τίποτα άλλο!



Κώστας Γκιώνης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου