Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

"Αγαπητέ"μου Άδωνη, λέω να μη μοιραστώ καμία ευθύνη μαζί σου...

Λίλα Μήτσουρα


«Όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης» είπε ο αγαπητός μας Άδωνις.

Δηλαδή να μοιραστούμε την ευθύνη, σωστά;

Για να μοιραστούμε την ευθύνη, πουλάκι μου σημαίνει ότι εσύ πρώτα πρώτα έχεις αναλάβεις κάποιες ευθύνες, τις ανέλαβες; Για πες…

Φταίει ο συνωστισμός είπες στην αγορά ,σοβαρά τώρα?

Πολύ επιλεκτικός  αυτός ο ιός ρε παιδί μου και με μεγάλη κατανόηση, μη σου πω ότι μας βοηθά λίγο και με την ματαιοδοξία μας.

Μια ψυχανάλυση μας την προσφέρει όσο να πεις…

Δηλαδή όταν βγαίνουμε για ψώνια κολλάει, σαν να θέλει να μας πει:»όχι ρε φίλε, παραείσαι ματαιόδοξος, που θα τα βάλεις αυτά που θα αγοράσεις; Αφού είσαι φυλακισμένος μήνες τώρα και γιατί ρε είσαι και σπάταλος; κράτα μάνα μου τα λεφτά σου, σκορποχέρη!»

Είδες ο ιός?

Ενώ όταν πηγαίνεις στην δουλειά σου με αυτά τα άριστα ΜΜΜ ,που κυριολεκτικά ο ένας είναι πάνω στον άλλον, εκεί ας πούμε δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις γιατί  ιός τούτος έχει πολύ κατανόηση και ξέρει ότι πας να βγάλεις το ψωμάκι σου και σε αφήνει ήσυχο.

Ο δημοκράτης τούτος ο ιός, το πολυεργαλείο που είπαμε, κολλάει και στην διαδήλωση, αυτές που γίνονται στους εξωτερικούς χώρους, ξέρεις…, αλλά δεν κολλάει στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Ρε μπας και είναι καπιταλιστικό πολυεργαλείο αυτός?

Αγαπητέ Άδωνη, πολύ αγαπητέ όμως ε; το τονίζω… σαν πολλές ιδιότητες δεν έχεις προσδώσει σε αυτόν τον ιό και συ και οι όμοιοί σου?

Σαν πολυεργαλείο ένα πράμα ρε παιδί μου.

Άριστος στο να γκρεμίζει δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αίμα και αγώνες.

Επίσης δεν τον λες και δημοκράτη ,κάτι προσωπικό έχει με την δημοκρατία.

Να δεις τελικά που τα εμβόλια και τα φάρμακα είναι άχρηστα, γιατί αυτός εξολοθρεύεται μόνο με μέτρα που σε παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Ας πούμε ,με κάθε πρόστιμο που πέφτει ,ένας ιός σκοτώνεται. Με κάθε αστυνομικό που προσλαμβάνεται επίσης ένας ιός σκοτώνεται.

Με κάθε άνοιξε κλείσε  καταστημάτων το ίδιο.

Μη πω για τα θέατρα τις μουσικές σκηνές και όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα έτσι; Κανονικά όλοι οι καλλιτέχνες θα έπρεπε να νιώθουν ήρωες γιατί χάρη στην αυτοθυσία τους πολεμούν στα ίσα τον ιό με μεγάλη επιτυχία, τι όχι?

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πως η φίμωση κυριολεκτικά και μεταφορικά και ο εγκλεισμός είναι άριστα φάρμακα για τον ιό τούτο και πως μαζί με την αυστηρή αστυνόμευση και τα πρόστιμα ,πολλά από τα οποία υποστηρίζουν και οι τηλεοπτικοί λοιμωξιολόγοι  ως άριστη καταπολέμηση , θα μας έσωναν από αυτόν.

Όπως επίσης αυτοί οι νέοι τηλεοπτικοί αστέρες, πρότειναν να κυκλοφορούμε ,οι μονοί τη μια μέρα και οι ζυγοί την άλλη, σύμφωνα με τον αριθμό της ταυτότητάς μας. Συγνώμη τώρα, έχετε ξαναακούσει πιο άριστο φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού εσείς; Προτείνω αυτός που το σκέφτηκε να πάει για νόμπελ.

Υποκλίνομαι…

Άριστα μέτρα από τους άριστους, τι άλλο ?

Ένα επίσης άριστο μέτρο που πήραν οι άριστοι ,είναι πως θα ανοίξουν κάποια λύκεια και άλλα θα λειτουργούν διαδικτυακά ,αλλά όλα τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις με το ίδιο σύστημα, πολύ σωστό και αυτό ε?

Να μοιραστούμε και εδώ την ευθύνη «αγαπητέ Άδωνη» αν τα παιδιά της διαδικτυακής μάθησης δεν πάνε καλά στις εξετάσεις ; ή αν κοκκινίσουν και οι περιοχές των ανοιχτών λυκείων π.χ. αφού τα παιδιά θα πηγαινοέρχονται ;

Ααααχ αυτά τα παιδιά, ανυπάκουα και απειθάρχητα εντελώς, κάνουν πορείες ζητώντας τα αυτονόητα για αυτά, όχι για σένα φυσικά και διασπείρουν τον ιό .Άριστο μέτρο και  ποινικοποίηση των διαδηλώσεων επίσης. Και αυτό το μέτρο είναι το καλύτερο φάρμακο.

Άντε ρε αμόρφωτοι που ζητάτε νοσοκομεία, κρεββάτια σε ΜΕΘ και ΜΑΦ, περισσότερους δασκάλους όλων των βαθμίδων, γιατρούς, νοσηλευτές…. Τι ξέρετε εσείς ;Αναρχοάπλυτοι επιτέλους που πάτε να κάνετε τους ξερόλες στους άριστους!

Έλεος δηλαδή!

Ανοίγουν τα καταστήματα, αλλά εσύ δεν θα πας να ψωνίσεις ,θα τονώσουμε την οικονομία αλλά με τηλεπάθεια, ουπς σόρρυ, με click away,το λένε, έτσι το έλεγε και η γιαγιά μου στο χωριό και έτσι το καταλαβαίνει.

Αμόρφωτοι …

Καλά τα είπαμε για εστίαση και πολιτισμό έτσι; Αυτοί ευθύνονται για όλα, για αυτό τους τιμωρούμε έτσι σκληρά, σκληρά τώρα….Τι σκληρό είναι να πεθάνεις από πείνα και ανεργία; Ας μην είμαστε υπερβολικοί τώρα,επειδή δεν έχουν δουλειά οι άνθρωποι αυτοί μήνες τώρα,θέλουν και να τρώνε; Δεν τους αρκεί που θα πεθάνουν σώνοντας μας; Άλλωστε αυτός ο θάνατος θα είναι ηρωικός γιατί θα έχει καταστρέψει τον ιό, τα είπαμε ρε φίλε μη τα ξαναλέμε…

Καμία σχέση ότι η κοινωνικότητα και ο πολιτισμός γεμίζει σθένος ,δύναμη τις ψυχές, που πήγε καλέ και σένα το μυαλό σου; Ότι θέλουν να σε έχουν σε ψυχική καταστολή?

Αμάν καχύποπτος που είσαι αδερφέ μου.

Λοιπόν «αγαπητέ Άδωνη», μετά από όλα αυτά λέω να μη μοιραστώ καμία ευθύνη μαζί σου ,αν πρώτα δεν σηκώσεις εσύ το δικό σου μερίδιο ευθύνης που είναι και τεράστιο.

Να μου δώσεις το παράδειγμα ρε παιδί μου.

Να δω πως το κάνεις εσύ ,να το κάνω και γω.

Και μέχρι να αναλάβεις τις ευθύνες σου ,τις τεράστιες ευθύνες σου και πλέον ασήκωτες και από το βάρος των θανάτων, τις ενοχές που προσπαθείς να με φορτώσεις, λέω να μην τις φορτωθώ.

Λέω να στις πετάξω στα μούτρα, για να σε δω να κατεβαίνεις από το άρμα των αρίστων κακήν κακώς. Απόλαυσε λοιπόν όσο σε παίρνει ,την εξουσία που μεγαλώνει το εγώ σου και γίνεται πιο ψηλό από το μπόι σου, απόλαυσε την κατάχρηση εξουσίας σου, γιατί πλησιάζει  η ώρα που ο λαός θα βγει στους δρόμους ζητώντας την ζωή που του αξίζει.

Όσο και αν ποινικοποιήσεις την αντίδραση ,αντίσταση, διαδήλωση.

Και ειλικρινά σου λέω ,πλησιάζει αυτή η ώρα .

Η ώρα των άχρηστων αρίστων που κατέστρεψαν έναν λαό.

 





Λίλα Μήτσουρα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου