Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Trap σημαίνει παγίδα και κάποιοι έπεσαν μέσα υπερβολικά εύκολα

Γιώργος Αποστόλου


Το 2016 ξεκίνησε, και μακάρι να μην υπάρχει ακόμη, ένα διαδικτυακό παιχνίδι που καλούσε τα νέα παιδιά να αυτοκτονήσουν.

To Blue Whale Challenge, έβαζε τα εύπιστα, ευάλωτα παιδιά σε ένα πολύπλοκο κόσμο που διαρκούσε 50 ημέρες. Κάθε ημέρα είχε και μια δύσκολη αποστολή στον αληθινό κόσμο, υπαγορευμένη από τον Αdministrator-θύτη που χρησιμοποιούσε αυτό το χρονικό διάστημα για να υποκλέψει ευαίσθητα ηλεκτρονικά στοιχεία του θύματος αλλά και να συνδεθεί ψυχολογικά μαζί του ώστε να το καθοδηγεί. Έτσι, την 50η ημέρα, το παιδί-θύμα εκβιαζόταν για να φτάσει μέχρι την αυτοκτονία και να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Υπολογίζεται ότι από το 2016 έως το 2020, πάνω από 500 παιδιά αυτοκτόνησαν σε πάνω από 20 χώρες του πλανήτη με περισσότερα θύματα στην Ρωσία, την Ινδία, την Βραζιλία αλλά και τις ΗΠΑ.

Μπορεί το γαλάζιο χρώμα να είναι σύμπτωση αλλά η ανάρτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα σχετικά με τον θάνατο και την… πολιτιστική κληρονομιά του δημοφιλούς στην ίδια ηλικιακή ομάδα με τα θύματα του Blue Whale Challenge, τράπερ, Mad Clip προκάλεσε περισσότερες αντιδράσεις από το ίδιο το δυστυχές γεγονός.

Στην αρχή φάνηκε απίστευτη και όταν όλοι βεβαιώθηκαν ότι δεν ήταν hoax, ακατανόητη.

Για να μην το βασανίζουμε κι επειδή δυσκολευόμαστε να φανταστούμε τον κύριο Πέτσα σε ανοιχτή Κάντιλακ με χρυσά τάσια και διαμαντένιο τιμόνι περιτριγυρισμένο από σιλικονάτες καλονές με ροζ στιλέτο μπότες, (συγγνώμη δεν μπορώ ούτε καν να αναπαράγω την φρασεολογία του νεκρού πλέον τράπερ για την περιουσία, την ζωή και τις γυναίκες) είναι φανερό ότι ο υπουργός, το κυβερνητικό κόμμα και το επιτελείο του θεώρησαν ότι βρήκαν ένα εύκολο τρόπο να "πιάσουν" τη νεολαία αγνοώντας πλήρως για ποιο πρόσωπο και ποια κουλτούρα μιλούσαν.

Σε απλά ελληνικά, κάποιος πετάχτηκε κι είπε μέσες-άκρες «σκοτώθηκε ο Τάδε που είναι τράπερ και πιο δημοφιλής στο Internet από τον Μιθριδάτη που είναι ράπερ και είναι με τους άλλους». Στην μοντιπαϊθονική σύσκεψη των Κλουζώ, αποφασίστηκε προφανώς πως μιας και η κυβέρνηση τρώει δημοσκοπικές σφαλιάρες στους νέους, «θα τους την βγούμε εκθειάζοντας τον αντι-Μιθριδάτη και η Νεολαία θα μας λατρέψει». Μπορεί αυτή η φανταστική στιχομυθία να φαίνεται απίστευτα… απίστευτη για κορυφαίο υπουργό κυβερνητικού κόμματος που μάλιστα δις στο παρελθόν ασχολήθηκε με την οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ, αλλά το ίδιο απίστευτα απίστευτη φαινόταν και η αντιμετώπιση της Πανδημίας με το κλείσιμο των περιπτέρων. Για τους ίδιους ανθρώπους μιλάμε.

Φυσικά, το ίδιο ακριβώς σύστημα που κανιβάλισε κι επιτέθηκε στον Μιθριδάτη για το περίφημο πλέον “Για να μην τα χρωστάω” κατηγορώντας τον για υποκουλτούρα και ξεβράκωμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο που ονόμασε ξεφτίλα στίχους όπως οι παρακάτω:

«Αστεία δυναστεία που φλερτάρει επταετία
και το Σύνταγμα, ένα όνομα απλά σε μια πλατεία
Επιστημονική επιτροπή κάνει το κήρυγμα
αυτοί που στον παπά, κάνουν χειροφίλημα
Δεν κολλάει όμως στου Θεούλη την οικία
αλλά να ξέρεις πως και το κιμόνο είναι θρησκεία»


…εξυμνεί τον Mad Clip («Σκοτεινό σαν το σκοτάδι τούτο το ξημέρωμα για εκατομμύρια fans του Mad Clip. Έφυγε βιαστικά. Θα ζει όμως για πάντα στα χείλη όσων θα τραγουδούν τα τραγούδια του. R.I.P.») για στίχους (;) όπως οι παρακάτω:

«Θέλω κότερα, ελικόπτερα, θέλω οικόπεδα.
Σέρβιρα, σπρώχνω έμπειρα, κινούμαι έξυπνα.
Έξοδα, καθαρίζω έξοδα.
Mix-άρω τη κόκα με τη σόδα βγάζω έσοδα.
Με γουστάρουν τα μουνάκια φορτώνω τα ξέκωλα, ξέκωλα.
AK σκάμε σα τον Hezbollah».


Το "Blue Whale Challenge" της Γαλάζιας Παράταξης έχει λοιπόν κοινά με το διαβόητο, δολοφονικό διαδικτυακό αίσχος.
Πρώτα από όλα είναι μεταμφιεσμένο σε κάτι άλλο, δήθεν ευαίσθητο με αφορμή το έτσι κι αλλιώς θλιβερό γεγονός του θανάτου σε δυστύχημα ενός νέου ανθρώπου. Ο στόχος επίσης είναι ο ίδιος. Αυτό που οι Μεγάλοι αποκαλούν "Νεολαία", (α, btw προς κάθε πολιτικό, οι πιτσιρικάδες σιχαίνονται να τους αποκαλούν έτσι), καθώς η εκλογική πελατεία της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη γερνάει ταχύτατα εξανεμίζοντας 6μηνο με 6μηνο τα ΜΜΕ πλεονεκτήματά της.

Tι θα γίνει αν οι νέοι αποφασίσουν ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ αντίθετα με ό,τι έκαναν το 2019;

Για να σοβαρευτούμε, προφανώς η ανάρτηση Πέτσα, δεν είναι κάποια κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.
Θα ήταν αστείο να πει κάποιος ότι ακόμη κι αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη - ΛΑ.Ο.Σ ποντάρει σε νεκρούς τράπερ και την όποια υποκουλτούρα τους. Ιδέα δεν έχουν οι άνθρωποι τι είναι ή τι δεν είναι το ραπ, το τραπ, το χιπ-χοπ, το λόου-μπαπ κι οτιδήποτε άλλο.

Στην παρούσα φάση, έπεσε από τον ουρανό στο PC τους, ο αντι-Μιθριδάτης. Είδαν μόνο τα like στο YouTube και υπέθεσαν, κάποιοι, ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει να ανοίξει παράθυρο και διάλογο με ηλικιακές ομάδες που έχει δείρει, ταπεινώσει, αποκλείσει από την εκπαίδευση και λοιδωρήσει με κάθε τρόπο. Νεανικά, τρυφερά, μπαμπάτσικα ψηφαλάκια δηλαδή. Χτύπημα εκ των έσω στο στρατόπεδο του αντιπάλου.

Πριν πεις «μα είναι δυνατόν τόσο ρηχά και γελοία; Γιατί;» σκέψου τις υπόλοιπες, πολύ πιο σοβαρές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το 2019 και λάβε την πληρωμένη απάντηση από την ιστορική ατάκα του Γ.Γ του Κ.Κ.Ε Δημήτρη Κουτσούμπα, «Γιατί αυτοί είστε!»


Πηγή:2020mag.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου