Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Πού είναι τα παιδιά; 2.118 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αγνοούνται!



18.292 παιδιά εξαφανίστηκαν από τα ευρωπαϊκά κέντρα υποδοχής μεταξύ 2018 και 2020. Στη χώρα μας στα στοιχεία που υπάρχουν έως το 2020 αγνοούνται 2.118 προσφυγόπουλα 
Είναι πράγματι τραγικό πως η χώρα μας κάπως καταφέρνει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε θετικά πράγματα, εργασία, εμβολιασμούς, οικονομία και στις πρώτες θέσεις για αθλιότητες όπως οι γυναικοκτονίες, η έμφυλη βία, η αστυνομική βία, και η ελευθεροτυπία.

18.292 παιδιά εξαφανίστηκαν από τα ευρωπαϊκά κέντρα υποδοχής μεταξύ 2018 και 2020. Στη χώρα μας στα στοιχεία που υπάρχουν έως το 2020 αγνοούνται 2.118 προσφυγόπουλα και όχι απλά δεν έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός, αλλά υπάρχει η απόλυτη σιγή. 



Συγκεκριμένα στην τρίτη θέση βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με τον παραπάνω χάρτη. Πρώτη η Ιταλία με 5.775 εξαφανισμένα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, δεύτερο το Βέλγιο με 2.642 και τρίτη η Ελλάδα με 2.118.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για τις ζωές αυτών των παιδιών και μάλιστα είχε συγκεντρώσει όλες τις σχετικές αρμοδιότητες στο γραφείο του. Το χάσταγκ #Μητσοτακη_που_ειναι_τα_παιδια τις τελευταίες ώρες έχει βρεθεί ψηλά στο Twitter και όχι αδίκως, αφού όπως ο ίδιος είχε δηλώσει ήταν πια στις αρμοδιότητες του γραφείου του όσα αφορούσαν το εν λόγω ζήτημα 

Η Αγαπηδάκη δε σχολίασε τίποτα για το ζήτημα, αντιθέτως ειρωνεύτηκε!

Παράλληλα η  ειδική γραμματέας Ειρήνη Αγαπηδάκη όχι απλά δε σχολίασε τίποτα για το μείζον αυτό ζήτημα, αλλά προσπάθησε να στρέψει αλλού το βάρος μιλώντας για την κακοκαιρία “Μπάλλος” και ειρωνευόμενη τους πολίτες που αναδεικνύουν το ζήτημα στα Social Media.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ενάμιση χρόνο μετά τη δημιουργία της.



 Αυτές οι ψυχές είναι ευθύνη όλων μας. Αυτές τις ψυχές για να τις σώσουν οι γονείς τους από τη φρίκη του πολέμου τα έστειλαν σε άλλη χώρα για καλύτερη ζωή. Είναι υποχρέωση μας, ως άνθρωποι να βοηθήσουμε και προστατεύσουμε αυτούς που δε μπορούν μόνοι τους. Όταν χάνεται ένα παιδί στη χώρα συνήθως σημαίνει συναγερμός, οι γονείς, συγγενείς φίλοι το ψάχνουν. Τώρα γιατί όχι; Αυτά τα παιδιά ποιος θα τα ψάξει; 

Πηγή: www.rosa.gr





Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου