Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Νεκρική στατιστική




Η είδηση ότι οι θάνατοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 36,68% τις πρώτες εννέα βδομάδες του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 δίνει άλλη μια εικόνα της βαρβαρότητας που ζει ο λαός. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αυτό το χρονικό διάστημα σε σχέση με πέρυσι έχασαν τη ζωή τους επιπλέον 5.571 άνθρωποι (29.050 από 23.299). Σημειώνεται μάλιστα ότι παρατηρείται αύξηση κατά 19,61% σε σχέση και με τον μέσο όρο των ετών 2016 - 2021 (24.288 θάνατοι). 

Στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται μόνο τα θύματα του κορονοϊού, αλλά και όσοι έχασαν τη ζωή τους αποκλεισμένοι από το σύστημα Υγείας «μιας νόσου»

Ποιοι είναι «κερδισμένοι» από αυτόν τον «πόλεμο», που κλιμακώνεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, σε βάρος της υγείας του λαού; Οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι με τα διαγνωστικά κέντρα, τις κλινικές, τα ιδιωτικά νοσοκομεία κ.ο.κ. 

Πρόσφατα, μάλιστα, μεγάλος όμιλος του ιδιωτικού τομέα ανακοίνωσε τη λειτουργία και εξειδικευμένου ιατρείου για το γνωστό πλέον μακροχρόνιο σύνδρομο COVID, με την «αγορά» να καλύπτει άλλο ένα «κενό» της κρατικής ευθύνης. 

Οποιος «αντέχει» λοιπόν να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μπορεί να τη γλιτώσει από τη θανατηφόρα στατιστική. Κι αυτό γιατί η ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού δεν χωράει στις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας, είτε της «ειρηνικής» είτε της «πολεμικής», όπως διαμορφώνεται τώρα.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου