Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Πλυντήρια...Σαγκάης




Το σίριαλ «δημοκρατία vs ολοκληρωτισμός» προβάλλει αυτές τις μέρες επεισόδια με θέμα την πανδημία,
εκτός απ' αυτά του πολέμου στην Ουκρανία, με αφορμή τις εικόνες από το lockdown στη Σαγκάη. Η προπαγάνδα τους ψάχνει άλλοθι για όλα αυτά στις εικόνες των Κινέζων που φωνάζουν απελπισμένοι από τα μπαλκόνια τους ή συλλαμβάνονται με δίκρανα στους δρόμους, στο πλαίσιο της κινεζικής πολιτικής για μηδενική ανοχή σε κρούσματα COVID. 

Η ουσία όμως για την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, από τη Σαγκάη μέχρι τη Νέα Υόρκη, είναι ότι έχει προτεραιότητα την «υγεία» της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι την υγεία του λαού, και αυτό δεν αλλάζει. 

Παρεμπιπτόντως, οι μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας έμειναν σε αυστηρό lockdown για σχεδόν εννιά μήνες στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά ποτέ δεν μάθαμε αν εκεί ο κόσμος πηδούσε από τα παράθυρα ή πώς αντιμετώπιζε τους «παραβάτες» η αστυνομία.

Ανεξάρτητα πάντως από το τι είναι αλήθεια και τι ψέματα στον παράλληλο πόλεμο της προπαγάνδας, που συνοδεύει τον ανταγωνισμό της καπιταλιστικής Δύσης με την καπιταλιστική Κίνα, οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από τη Σαγκάη δεν μπορεί να γίνονται πλυντήριο για την εγκληματική πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ στη διαχείριση της πανδημίας, με κριτήριο τις ανάγκες της οικονομίας και όχι του λαού. 

Δεν μπορούν να ξεχαστούν οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με πρόσχημα την πανδημία, που άλλωστε ζήσαμε και στη χώρα μας. Δεν μπορεί να ξεχαστεί το Μπέργκαμο. Δεν μπορούν να ξεπλυθούν ούτε οι ομαδικοί τάφοι στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών με COVID, ούτε το γεγονός ότι η αναλογία θανάτων έφτασε στις ΗΠΑ στους 3.000 ανά 1 εκατομμύριο ασθενείς, ούτε η επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ σκανδιναβικών κρατών, που επέλεξαν την «ανοσία της αγέλης». 

Αδικα πασχίζουν...


Πηγή:rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου