Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Γδάρσιμο




Μέσα σε ένα βράδυ η ΔΕΗ ΑΕ ανακοίνωσε αύξηση σχεδόν 40% στα λεγόμενα «σταθερά τιμολόγια», αυτά δηλαδή που δεν έχουν (υποτίθεται) το καπέλο της «ρήτρας αναπροσαρμογής». Και μπορεί οι αυξήσεις αυτές να αφορούν τα νέα συμβόλαια που υπογράφονται από χτες, όμως επιβεβαιώνουν ότι όλα «αναπροσαρμόζονται» προς τα πάνω, πάντα με βάση τις διακυμάνσεις του «Χρηματιστηρίου Ενέργειας». 

Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια αυτά, της «σταθερής χρέωσης», εξαιρούνται πλέον και από τις επιδοτήσεις - ψίχουλα που ανακοινώνει κάθε μήνα η κυβέρνηση, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στον εγκλωβισμό του εργατόκοσμου στη μέγγενη της ενεργειακής φτώχειας. 

Ο λογαριασμός, λοιπόν, για τον λαό μπορεί να γράφει εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα, αλλά στα «ψιλά γράμματα» διακρίνονται και οι πραγματικά υπεύθυνοι: Από τη μία το «Χρηματιστήριο Ενέργειας» και η χρηματοδότηση των πανάκριβων ΑΠΕ, που έχουν την υπογραφή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, η κυβέρνηση των «σούπερμαν» της ΝΔ, που διαφήμιζαν μέχρι και στις γενέθλιες τούρτες τους την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. 

Τα αποτελέσματα πλέον τα βιώνει κάθε λαϊκό νοικοκυριό και πρέπει να τα «χρεώσει» στους βασικούς υπεύθυνους. 

ΥΓ: Σε μια παράλληλη είδηση (πάλι από το ενεργειακό ρεπορτάζ) διαβάζουμε ότι χτες η ΔΕΗ ΑΕ εκτόξευσε τη μετοχή της, πάνω από 6%, βοηθώντας συνολικά στην άνοδο του «γενικού δείκτη». Οπως και να το κάνουμε, η «αγορά» πάντα αναγνωρίζει και ...επιβραβεύει το γδάρσιμο του εργατόκοσμου.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου