Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απέρριψαν 5 τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού!


Ούτε μία ούτε δύο αλλά πέντε τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού απέρριψαν μέσα σε δύο μόλις βδομάδες από κοινού και «ασυζητητί» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Ολοι μαζί είπαν «όχι»:

-- Στην παύση των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης - κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, το μόνο μέτρο που μπορεί να προστατεύσει ουσιαστικά τον λαό από τις άγριες διαθέσεις τραπεζών και funds.

Κατά τ' άλλα «τσακώνονται» για το ποιος έριξε πιο πολύ «αίμα» στους καρχαρίες των funds, και την ίδια ώρα κατέθεταν τις «εποικοδομητικές» τους προτάσεις για το πώς ο λαός θα πληρώσει από την άλλη τσέπη την αύξηση των επιτοκίων για να μην πληρώσουν οι τράπεζες και το κράτος.

-- Στο να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και ο Ειδικός Φόρος σε καύσιμα και Ενέργεια.
Μέτρα αναγκαία για να πάρουν ανάσα τα λαϊκά νοικοκυριά, που στενάζουν από την ακρίβεια, χωρίς καμιά προοπτική στον ορίζοντα να μειωθούν οι τιμές.

Κατά τ' άλλα «αρπάζονταν» για το ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο για τα «καλάθια καπαμά». Κι ενώ παρουσίαζαν τα «κοστολογημένα» και «στα όρια των δημοσιονομικών αντοχών» καλάθια της πείνας, όλοι μαζί ψήφιζαν για την... εθελοντική φορολογία - φιλοδώρημα των εφοπλιστών κι ετοίμαζαν και νέα «πακετάκια» για τις «ενεργοβόρες» βιομηχανίες.

-- Στην επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, που θα ήταν πραγματική ανακούφιση.

Την καταψήφισαν αφού δεν «χώραγε» στο «αξιοπρεπές εισόδημα» που ορίζει η ΕΕ και στις αυξήσεις - ψίχουλα που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου, ο οποίος καθηλώνει τους μισθούς κάτω απ' όπου βρίσκονταν πριν από 13 χρόνια.

-- Στην επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους, όπως διεκδικούν οι εργαζόμενοι, δίνοντας έναν ηρωικό αγώνα όχι μόνο για τις δουλειές και τις οικογένειές τους αλλά και για να μη γίνει βορά στα μονοπώλια ο πολύτιμος ορυκτός πλούτος της χώρας.

Την απέρριψαν αφού είναι συνένοχοι για το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ και όσα σχεδιάζονται.

-- Στη ρύθμιση των χρεών ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, που ταλαιπωρούν χιλιάδες ασφαλισμένους.

Την απέρριψαν όλοι τους, την ίδια ώρα που μειώνουν μαζί τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και απαλλάσσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις από τις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στα Ταμεία.

Η αντιλαϊκή «ομοφωνία» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ εξηγείται: Οχι βέβαια γιατί τα μέτρα αυτά είναι «μαξιμαλιστικά» ούτε επειδή «παραπέμπουν στον σοσιαλισμό», όπως λένε χυδαία. Αλλά γιατί προϋποθέτουν να χάσει το κεφάλαιο για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, γιατί απαιτούν σύγκρουση με τη στρατηγική της «πράσινης ανάπτυξης» και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που όλοι τους συνυπογράφουν «διαφωνώντας» μόνο στο από ποια τσέπη θα πληρώσει ο λαός.

Αλλη μια απόδειξη πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με στήριγμά του ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου