Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

«Εχουμε ακόμη νωπό τι φέρνουν οι "δωρεές" του "φιλεύσπλαχνου" επιχειρηματία»



Ενα ακόμα «καλοστημένο θεατρικό στο Παίδων "Αγία Σοφία"» καταγγέλλει η ΚΟ Νοσοκομείων Παίδων Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή τα «σούρτα φέρτα» γνωστού επιχειρηματία, με τη συνοδεία μάλιστα του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, στο νοσοκομείο. Η επίσκεψη έγινε μάλιστα ...τελείως τυχαία συνοδεία καμερών, δυο βδομάδες πριν τις εκλογές, για να εισπράξουν «ευχαριστίες» από το προσωπικό για τις δωρεές στη ΜΑΦ νεογνών της Α' Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής.

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τη μετατροπή της μοναδικής δημόσιας Παιδοογκολογικής κλινικής σε ΝΠΙΔ και την παράδοσή της σε εφοπλιστές, η ΚΟ υπενθυμίζει τι σημαίνουν οι «δωρεές του κάθε φιλεύσπλαχνου επιχειρηματία»:

«Την ίδια στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν φορολογούν τους εφοπλιστές, ενώ όλοι εμείς οι εργαζόμενοι πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ, είναι προκλητικό να τους ευχαριστούμε κιόλας και να νιώθουμε και υπόχρεοι... Είναι προκλητικό, όταν φάνηκε ξεκάθαρα με το Παιδοογκολογικό ότι με όχημα τις δωρεές, όλο αυτό αποσκοπεί στο να εγκαθιδρύεται στη συνείδηση του κάθε εργαζόμενου και γονιού το "τι να κάνουμε, αφού όλες οι κυβερνήσεις μειώνουν συνεχώς τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού, ας περιμένουμε από κάποιον επιχειρηματία να μας χρηματοδοτήσει...".

Στην περίπτωση του Παιδοογκολογικού, φυσικά, αυτό οδήγησε στη δωρεάν παραχώρηση όλων των κλινικών, του έργου τους, των κτιριακών εγκαταστάσεων κ.λπ. στον δωρητή - επιχειρηματία, ο οποίος πλέον θα διαχειρίζεται όλα τα έσοδα και έξοδα αυτού του κέντρου».

«Η Υγεία δεν μπορεί να στηρίζεται στον κάθε "καλοθελητή" που οι δωρεές του μπορεί να αποσκοπούν από την προσωπική του φιλοδοξία μέχρι και τελικά στο να οικειοποιηθεί δωρεάν δημόσιες δομές των νοσοκομείων»,
ξεκαθαρίζει η Οργάνωση του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας την απαίτηση για δωρεάν υπηρεσίες, δωρεάν υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Δεν γίνεται να ξεφραγκιαζόμαστε οι εργαζόμενοι στους φόρους, στις εισφορές κ.λπ. και οι εφοπλιστές να βγαίνουν λάδι και με τις δικές μας πλάτες να κάνουν τις φιέστες τους», αναφέρει και συμπληρώνει:

«Φυσικά, δεν μας εκπλήσσει η στάση του κυρίου Πλεύρη και της κυβέρνησής του, αφού το έχουν παραδεχτεί ότι έτσι θέλουν να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με έσοδα - έξοδα κ.λπ. Αυτό είναι το ΕΣΥ που ονειρεύονται.

Δεν μας εκπλήσσει και η στάση των ΜΜΕ, που έτρεξαν να καλύψουν το γεγονός, όταν όμως εκατοντάδες εργαζόμενοι και γονείς απεργούσαμε και διαμαρτυρόμασταν για καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τα παιδιά μας, για να μην κλείσουν μοναδικά τμήματα του νοσοκομείου όπως το Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας, για να μην ιδιωτικοποιηθεί το Παιδοογκολογικό, μάλλον είχαν χάσει τον δρόμο τους...

Πρέπει να πάρουμε θέση! Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να αλωνίζουν και να τους λέμε και "ευχαριστώ" για τις δωρεές τους, που είναι ουσιαστικά δικά μας λεφτά. Καλούμε κάθε εργαζόμενο στο Παίδων να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ για την Υγεία που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας, για δωρεάν δημόσια Υγεία για όλους».


Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου