Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Λίγες σκέψεις μετά την πρωινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.




Αυτό που είδα με τα ματάκια μου ήταν λυπηρό. Ήρθε τάχα μου να ενημερωθεί για ένα καινούριο πρόγραμμα που τρέχει το νοσοκομείο μας για τους καρκινοπαθείς.
Δεν πήγε στο ΚΥ της Ν. Μάκρης, που θα έπρεπε, ούτε στην Κω, που θα έπρεπε, ήρθε εδώ να μας πείσει πως η ανθρώπινη ζωή τον ενδιαφέρει.

Σωστή επικοινωνιακή τακτική. Μπροστά στο σοκ και το δέος του θανάτου απ' την ανύπαρκτη πολιτική του για την Υγεία, έριξε το σοκ και το δέος του καρκίνου.

Και ξέρετε κάτι; Οι ιθαγενείς τσιμπάνε.
*
Το κλίμα της έλευσης επίσης λυπηρό. Ασφαλίτες και παρατρεχάμενοι, το ίδιο πρόσωπο της εξουσίας χρόνια τώρα, μίζερο, φανατισμένο και χυδαίο, φάτσα φόρα.
Αν εναντιωθείς κι έχεις λόγο στιβαρό η μούρη σου θα φάει χώμα, είτε με απειλές είτε με ειρωνείες. Αν τολμήσεις να φωνάξεις την αλήθεια για την Υγεία, θα σε σπρώξουν, θα σε στριμώξουν, θα σου κλείσουν την πόρτα στα μούτρα. Θα σε αποκλείσουν.
Συνέβη στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΝΑΣ.
*
Οι οπαδοί, μα ναι, υπήρχαν και τέτοιοι, ηδονίστηκαν άμα τη εμφανίσει του αρχηγού τους. Κάποιοι αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό. Τι χειροκροτάς ρε φίλε; Τι απ' όλα που είσαι εσύ, εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης; Έχεις καμιά περιουσία καβάντζα κι έρχεσαι και δουλεύεις στο νοσοκομείο από χόμπι;
*
Το γενικό κλίμα ήταν η πλέμπα, οι αυλικοί, οι ασφαλίτες και ο Θεός επί γης. Ωραία η δημοκρατία σας! Να τη χαίρεστε!
*
Τελικό συμπέρασμα : δεν μας συγκινεί τίποτα. Ούτε ο θάνατος, ούτε η αδικία, ούτε η φτωχοποίηση. Γίναμε το τέρας.
*
Δεν μπορώ ούτε να θυμώσω. Γιατί με τη λογική "σ' εμένα θα συμβεί μωρέ;" δεν ξορκίζουμε το κακό, την ανεπάρκεια των πολιτικών μας ξορκίζουμε.
Μα κάποια στιγμή θα συμβεί και σ' εμάς. Και τότε τι θα κάνεις κυρ Παντελή;




Σημείωση: Η Μαρία Στρίγκου
Δουλεύει στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας"1990 έως σήμερα
Σπούδασε Counseling psychology στο Middlesex University




Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου