Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

«Διαλογή» ασθενών με προορισμό τον θάνατο «προτείνουν» στη ΝΔ



Την απανθρωπιά ενός συστήματος Υγείας που θα λειτουργεί με γνώμονα την «εξοικονόμηση πόρων» για λογαριασμό του κεφαλαίου περιέγραψε χθες «με το νι και με το σίγμα» ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, Σπ. Πνευματικός.

Συγκεκριμένα, λίγα μόνο 24ωρα από τους τραγικούς θανάτους μιας γυναίκας στην Κω και μιας εγκύου με το αγέννητο μωρό της στη Νέα Μάκρη, επειδή δεν διακομίστηκαν έγκαιρα σε δομή Υγείας, ο υποψήφιος της ΝΔ, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ», έδειξε ως «λύση» τη «διαλογή» ασθενών, ώστε να ...μειωθούν τα έξοδα των νοσοκομείων.

Στο στόχαστρο της «διαλογής» βρέθηκαν μάλιστα οι ασθενείς που «κοστίζουν περισσότερο», δηλαδή οι καρκινοπαθείς. Και, σε ένα κρεσέντο κυνισμού, πρότεινε να παύει κάθε θεραπεία σε καρκινοπαθείς «τελικού σταδίου», αφού κατά τη γνώμη του είναι σπατάλη.

Είπε χαρακτηριστικά ότι ένας τέτοιος ασθενής «δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση», οπότε «πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων». «Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι "δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας"», ανέφερε, σε ένα ρεσιτάλ κανιβαλισμού.

Και, υπερασπιζόμενος την εγκληματική πολιτική «κόστους - οφέλους», που με τέτοια ευκολία δείχνει τον Καιάδα στους πιο αδύναμους, παρέπεμψε στο ...πρότυπο των ΗΠΑ, όπου όπως είπε «ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost - benefit ratio (σ.σ. αναλογία κόστους - οφέλους) σε μία πράξη κ.λπ.». Ετσι, ζήτησε και εδώ οι θεράποντες «να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν», «επειδή είναι συγκεκριμένα τα resources που έχουμε» και «πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε».

Πρόκειται για ομολογία ακόμα πιο άγριας επίθεσης στην Υγεία του λαού, σε συνέχεια της διαλογής που ήδη γίνεται για επείγοντα περιστατικά, όπως στις διακομιδές με ασθενοφόρα, στις ΜΕΘ, στα Επείγοντα κ.ο.κ., πάντα με τη λογική της «κοστολόγησης» υπηρεσιών, αξιοποιώντας εκείνα τα εργαλεία των «βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών», όπως τα DRG's, που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ένα τέτοιο φόντο, μόνο ως υποκρισία μπορεί να ιδωθεί η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη χθες το πρωί στο Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγιος Σάββας», όπου, αφού αποσιώπησε πλήρως τους πρόσφατους θανάτους πίσω από γενικολογίες τύπου «ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του ΕΣΥ», ισχυρίστηκε με θράσος ότι αυτό «πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο». Εβαλε δε ως «απόλυτη δέσμευσή» του «το νέο ΕΣΥ να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης», σε μια σαφή προειδοποίηση ότι έρχονται τα ακόμα χειρότερα στην Υγεία, αφού το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει την ένταση της επιχειρηματικής δράσης, περισσότερα λουκέτα σε νοσοκομεία και περικοπές στις παροχές, για να προσαρμοστούν στο «μίνιμουμ» των αναγκών.

«Ο λαός διεκδικεί στον δρόμο του αγώνα. Συμπαραστάτη και μπροστάρη σε αυτό είχε, έχει και θα έχει το ΚΚΕ. Γι' αυτό, στις εκλογές της 25ης Ιούνη χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, που μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση», σημειώνει σε σχόλιό της η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, θυμίζοντας ότι στη συγκεκριμένη περιοχή που διεκδικεί ο Σπ. Πνευματικός να εκλεγεί βουλευτής, «σε έναν χρόνο δύο άνθρωποι πέθαναν "ανθρώπινα", γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ». 


Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου