Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Τιμωρήθηκαν με... μετάθεση οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τον φόνο της Κυριακής

Από Ρέα Βέσση


Ξεκίνησε η έρευνα σε βάρος των αστυνομικών που προέβησαν σε μια σειρά μοιραίων λαθών στο Α.Τ Αγίων Αναργύρων, το βράδυ που δολοφονήθηκε η άτυχη Κυριακή από τον πρώην σύντροφό της.

Να υπενθυμίσουμε ότι το βράδυ της γυναικοκτονίας στο Α.Τ βρίσκονταν συνολικά 6 αστυνομικοί

Η αξιωματικός υπηρεσίας, αστυφύλακας μόλις 23 ετών, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη νυχτερινή βάρδια. Είναι εκείνη που φέρεται να έχει υποπέσει σε σωρεία παραλείψεων και λαθών.

Το δεύτερο άτομο ήταν μία έμπειρη αξιωματικός, πρώην διοικήτρια του τμήματος των Αγίων Αναργύρων, που εκτελούσε βάρδια επόπτη έως τις 05.30 το πρωί. Προσήλθε στο τμήμα με περιπολικό και με γυναίκα οδηγό.

Ξεχωριστή ευθύνη φέρεται να έχει, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις μαρτυρίες και ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος έχει και ποινικό παρελθόν.

Την 6άδα συμπληρώνουν η γυναίκα οδηγός της επόπτριας, ο αστυνομικός στο τηλεφωνικό κέντρο, που είπε την επίμαχη φράση "το περιπολικό δεν είναι ταξί", και ο Διοικητής του ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Μετά τη κατακραυγή, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από το τμήμα απομακρύθηκαν και μετατέθηκαν:
  • Η Αξιωματικός Υπηρεσίας στο Μεταγωγών
  • Η Επόπτρια-Υποδιοικήτρια στο Αλλοδαπών
  • Η οδηγός επόπτρια στο Μεταγωγών
  • Ο Διοικητής του τμήματος στην υπηρεσία οχημάτων στην Αμυγδαλέζα
  • Ο σκοπός στην υπηρεσία οχημάτων στην Αμυγδαλέζα
  • Ο τηλεφωνητής στην Διεύθυνση Αλλοδαπών
Ο υπό απόταξη αστυνομικός που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών μετατέθηκε, όπως έγινε γνωστό, στο τμήμα Αλλοδαπών. Με το ερώτημα για το πόσοι αστυνομικοί που είναι επίορκοι εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους στην υπηρεσία να παραμένει ανοιχτό...

Πηγή: athensmagazine.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου