Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Σκηνικό πολέμου στην εφημερία: Κατέρρευσε το πληροφοριακό σύστημα

Ελλάδα


Εφημερία του τρόμου ήταν η χθεσινή στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ, καθώς πέραν όλων των άλλων κατέρρευσε το πληροφοριακό σύστημα. Με αφορμή αυτή την κατάσταση καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 12 Απρίλη, στις 13.00, έξω από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Σκηνικό πολέμου στήθηκε για άλλη μια φορά στη γενική εφημερία», υπογραμμίζει, «μόνο που αυτή τη φορά εργαζόμενοι, ασθενείς και συνοδοί κλήθηκαν να δώσουν μια μάχη πιο άνιση από ποτέ. Γιατί πέρα από τις πολύωρες αναμονές, τον αγώνα για εύρεση κλίνης και την τραγική έλλειψη σε προσωπικό, είχαν να αντιμετωπίσουν και την κατάρρευση του πληροφοριακού συστήματος του νοσοκομείου από τις 12 τα μεσάνυχτα».

Μάλιστα, περισσότερες από δέκα ώρες μετά δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς είχε συμβεί. «Το αποτέλεσμα ήταν πως σ' ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του δεν υπήρχε ούτε γραμμή τηλεφώνου, ούτε δυνατότητα να βγουν τα αποτελέσματα εργαστηριακών, ούτε απεικονιστικές εξετάσεις να γίνουν, ούτε βέβαια εισαγωγές. Για πολλές ώρες οι ιατροί στηρίζονταν στην κλινική τους κρίση για να βγάλουν συμπεράσματα βαδίζοντας στα τυφλά, καταφεύγοντας σε ιατρική περασμένων δεκαετιών, μην πούμε αιώνων. Η ασφάλεια των ασθενών κρεμόταν από μία κλωστή, ενώ το ΕΚΑΒ συνέχισε να φέρνει περιστατικά», όπως καταγγέλλει.

Μία μέρα μετά, επισημαίνει, «η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει με τα ανάλογα αποτελέσματα και για τους νοσηλευόμενους, ενώ στα ΤΕΠ εξακολουθεί να γίνεται το αδιαχώρητο».

«Δεν δείχνουμε καμία ανοχή. Δεν είναι η κακιά η ώρα. Είναι το αποτέλεσμα μιας διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής που επιλέγει να στοιβάζει την υγεία του λαού μας σε νοσοκομεία, που αρνείται να στελεχώσει και να εκσυγχρονίσει τα νοσοκομεία με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του 21ου αιώνα», υπογραμμίζει. Καλεί «το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου να πάρει απόφαση καταδίκης της χθεσινής κατάστασης και να στηρίξει την κινητοποίηση. Ελπίζουμε πως η πλειοψηφία του δεν θα αποπειραθεί να ξεπλύνει για άλλη μια φορά τους αυτουργούς του χθεσινού εγκλήματος. Δεν θα ανεχτούμε άλλα Τέμπη ούτε στα νοσοκομεία ούτε πουθενά». 


  Πηγή: 902



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου