Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Τζο Μπάιντεν: Αφού είπε τον Ζελένσκι… Πούτιν, τώρα υπόσχεται ότι είναι καλά!

Κόσμος


«Σας υπόσχομαι ότι είμαι καλά», διαβεβαίωσε ο Τζο Μπάιντεν υποστηρικτές του σε προεκλογική εκδήλωση στο Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν, πολιτεία η οποία ενδέχεται να είναι καθοριστική στις προεδρικές εκλογές. Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά το… επικό μπέρδεμα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου αποκάλεσε «Πούτιν» τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι!

«Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά», είπε ακόμη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, 81 ετών, ο οποίος υποσχέθηκε να εντατικοποιήσει την εκστρατεία του, παρά τις εκκλήσεις στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού κόμματος να αποσύρει την υποψηφιότητά του, εν μέσω αμφισβητήσεων για την πνευματική του οξύτητα.

«Θα κατέβω στις εκλογές και θα νικήσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κάλεσμα Δημοκρατικών να επιτρέψει «ανοικτό» συνέδριο του κόμματος

Εν τω μεταξύ, πάνω από είκοσι πρώην κοινοβουλευτικοί των Δημοκρατικών κάλεσαν χθες, με ανοικτή επιστολή τους, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει να γίνει «ανοικτό» συνέδριο της παράταξης τον επόμενο μήνα, ή αλλιώς να επιτρέψει την υποβολή και άλλων υποψηφιοτήτων για την προεδρία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα υπηρετούσε καλύτερα το έθνος που αγαπά αν αποδέσμευε τους αντιπροσώπους που έχουν ταχθεί να του δώσουν το χρίσμα ώστε να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία. Εάν το αποφάσιζε, αυτό θα σήμαινε πως θα είχαμε ανοικτό συνέδριο τον Αύγουστο. Του ζητάμε να λάβει αυτή την απόφαση», ανέφεραν οι 24 πρώην κοινοβουλευτικοί στην επιστολή τους, που δημοσίευσε το Politico.

«Δεν θέλουμε να πούμε πως έχουμε κάποιον άλλο υποψήφιο που προτιμάμε να ονομαστεί στη θέση του», πάντως «έχουμε την πεποίθηση πως ένας ή περισσότεροι Δημοκρατικοί υποψήφιοι θα κάνουν ένα βήμα εμπρός», πρόσθεσαν.

Είπε τον Ζελένσκι… Πούτιν

Η συζήτηση στους Δημοκρατικούς έχει ανοίξει για τα καλά, μετά και την τελευταία γκάφα του Προέδρου των ΗΠΑ, να αποκαλέσει «Πούτιν», τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολ. Ζελένσκι.

Οι ΗΠΑ φιλοξένησαν στην Ουάσινγκτον τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ο Τζο Μπάιντεν, σε ειδική εκδήλωση για την Ουκρανία, ήθελε να καλέσει στο βήμα τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Με τους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ παρόντες, ο Μπάιντεν είπε: «Και τώρα θέλω να παραδώσω (σ.σ. το βήμα) στον πρόεδρο της Ουκρανίας, που τόσο θάρρος όση και αποφασιστικότητα. Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Ημεροδρόμος



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου