Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη ...και αντικομμουνισμό

Ελλάδα


Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις των υγειονομικών και του λαού μας για τα χάλια του δημόσιου συστήματος Υγείας, τα οποία επιδεινώνονται δραματικά από την πολιτική που απογειώνει την εμπορευματοποίηση, είναι προφανές πως προκαλούν εκνευρισμό στην κυβέρνηση. Η «μαγική εικόνα» που επιχειρεί να δημιουργήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πείθει κανέναν.

Σε όποιο νοσοκομείο και να πάει ο Αδ. Γεωργιάδης, γίνεται αποδέκτης της οργής και της αγανάκτησης των γιατρών και των νοσηλευτών, των ανθρώπων δηλαδή που με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη για να σώσουν ζωές, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, τις διαλυμένες υποδομές, τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση και τόσα άλλα.

Αυτούς τους«ήρωες» -όπως τους χαρακτήριζε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας- καθυβρίζει καθημερινά ο υπουργός «εμπορίου της Υγείας», επιστρατεύοντας την κατασυκοφάντηση και ενίοτε τον πρωτόγονο αντικομμουνισμό, αφού προφανώς τον ενοχλεί ότι το ΚΚΕ κάνει πράξη αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί: Να πρωτοστατήσει και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα για την προστασία της Υγείας του λαού μας.

«Εγώ αυτή τη συμμορία της μιζέριας θα την πολεμήσω. Αυτοί δεν είναι πραγματικοί διαμαρτυρόμενοι, ούτε τους νοιάζει το ΕΣΥ. Αυτοί είναι κομμουνιστές οι οποίοι το μόνο που τους νοιάζει είναι να πειράξουν το σύστημα, να βρίζουν την κυβέρνηση και να πουν ότι όλα είναι μαύρα», δήλωσε μιλώντας σε έναν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχει πιάσει στασίδι ο Αδ. Γεωργιάδης.

Προφανώς ο υπουργός θεωρεί «συμμορία της μιζέριας» αυτούς που αγανακτούν για την αθλιότητα των ράντζων, των σοβάδων που πέφτουν από τα νοσοκομεία, της ατελείωτης λίστας αναμονής για μια χειρουργική επέμβαση, των γιατρών που εξουθενωμένοι δουλεύουν ήλιο με ήλιο για να βγουν οι εφημερίες.

«Συμμορία της μιζέριας» όσοι διαμαρτύρονται για το διαρκές «χαράτσωμα» που υποβάλλονται για υπηρεσίες Υγείας που έχουν ήδη πληρώσει με τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τη φορολογία. «Συμμορία της μιζέριας» όσοι θεωρούν ότι ο λαός έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας που θα ικανοποιούν τις ανάγκες του και όχι να χρυσοπληρώνει για τα απογευματινά χειρουργεία, για τα απογευματινά ιατρεία, για τα πανάκριβα φάρμακα και πάει λέγοντας.

Αυτές οι «συμμορίες της μιζέριας» ήταν που την περίοδο της πανδημίας, όταν το κυβερνητικό δόγμα ήταν «μούγκα στη στρούγκα» και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση έλεγε «θα λογαριαστούμε μετά», έσπασαν αυτή τη «σιωπή», διεκδικώντας μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Συμμορία της μιζέριας είναι ο υπουργός και οι όμοιοί του που σαν άλλες «Μαρίες Αντουανέτες» ...δεν κατανοούν γιατί ο λαός εξοργίζεται από αυτή την κατάσταση. Συμμορία της μιζέριας είναι όσοι τον καλούν να αποδεχθεί μοιρολατρικά αυτή τη βαρβαρότητα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων της ΕΕ και του κεφαλαίου, σε μια περίοδο που η πρόοδος, η επιστήμη και η τεχνολογία και στον τομέα της Υγείας έχουν απογειωθεί.

Αν περιμένει πάντως η κυβέρνηση να «κοπάσουν» οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των σωματείων έχει επιλογή: Να αλλάξει πλευρό... 


Πηγή: 902



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου