Σε στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Λένινγκραντ, εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βραντιμίρ Πούτην, την ίδια ώρα που πραγματοποιούνται μια σειρά από συναντήσεις και συζητήσεις για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.
Στην άσκηση που επιθεώρησε ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχαν περισσότεροι από 1.800 στρατιώτες, 30 άρματα μάχης, πέντε αεροσκάφη και 80 ελικόπτερα.
Η «επιτυχής λήξη» των στρατιωτικών ασκήσεων στα ανατολικά σύνορα με την Ουκρανία κηρύχθηκε σήμερα από τη ρωσική προεδρία καλώντας τις δυνάμεις να επιστρέψουν στη βάση τους. Επισήμως, η στρατιωτική άσκηση δεν είχε, κατά το Κρεμλίνο, σχέση με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
To NATO πρόκειται ωστόσο να πραγματοποιήσει σήμερα κατεπείγουσες συζητήσεις, ενώ χθες το βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Παράλληλα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, θα συναντηθεί στη Μαδρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν σχετικά την κρίση στην Ουκρανία, ενώ αύριο θα επισκεφθεί και το Κίεβο, μία ημέρα πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Μια ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Κίεβο για να συζητήσει ένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας της χώρας με τις νέες Αρχές που ζήτησαν την υποστήριξή του. Η αποστολή, που αναμένεται να παραμείνει στην Ουκρανία ως τις 14 Μαρτίου, «θα εκτιμήσει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση» και «θα συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός προγράμματος» βοήθειας, επισημαίνει το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.
Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες με τους ανώτατους συμβούλους εθνικής ασφάλειας και συζήτησαν τρόπους με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα μπορούσαν να "απομονώσουν περαιτέρω" τη Ρωσία ως αντίποινα για τη στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Ουκρανία.
Κυρώσεις κατά της Ρωσίας προτείνει η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας. Επίσης η Ουάσιγκτον αναστέλλει όλες τις στρατιωτικές συνεργασίες με τη Μόσχα και αποκλείει στρατιωτική εμπλοκή για την Ουκρανία.
Διεθνή στην Σφήκα
Από το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου