Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Έντιμος συμβιβασμός με το πιστόλι στον κρόταφο…

Μιχαλού


"Έντιμος συμβιβασμός" είναι ο καινούργιος τίτλος για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης δια στόματος Παπαδημούλη… Η αποδοχή της τούμπας είναι πλέον γεγονός…

Δηλώσεις τέτοιου τύπου δίνουν το δικαίωμα στον γνωστό τρομοκράτη Γέρουν Ντάισεμπλουμ να λέει χωρίς να ανοίγει ρουθούνι στην Ευρώπη και στον ελληνικό λαό ότι για να αποφευχθεί ένα Grexit -για το οποίο ο Μοσκοβισί τονίζει ότι θα ήταν καταστροφικό– θα μπορούσε να επιβληθεί στην Ελλάδα ότι και στην Κύπρο, δηλαδή έλεγχος στη ροή κεφαλαίων και κλείσιμο τραπεζών.

Έδωσε μάλιστα και χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι αυτό θα γίνει, σε περίπτωση που τον Ιούλιο η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα.

Εν τω μεταξύ η ΕΚΤ προετοιμάζεται εντός της εβδομάδας να αποφασίσει για τον ELA και εν γένει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, με τη ρευστότητα του Δημοσίου να φθάνει τα όρια της!!!

Για μισό ρε παιδιά τι γίνεται εδώ; Για πόσο ακόμη θα παίζουν παιχνίδια οι αγορές στην πλάτη μας; Για πόσο ακόμα θα εξυπηρετούμε τα σχέδια των Γερμανών για μία Ευρώπη της λιτότητας που τροφοδοτεί τα πλεονάσματά της.

Ευτυχώς που ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δημιουργία αυτής της ρημαδοεπιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους … μπας και βγάλουμε καμιά άκρη με το τι και γιατί χρωστάμε…

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση την οποία δεν θα πρέπει να υποβαθμίζουμε καθόλου τον ρόλο της αν κινηθεί σωστά… Διότι ότι μας έχουν «εξαπατήσει» είναι βέβαιο… το θέμα είναι όμως και να το αποδείξουμε. Κάτι τέτοιο δεν είναι ανέφικτο αν φανταστεί κανείς ότι υπάρχει έκθεση της γαλλικής Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους (CAC) η οποία ασχολήθηκε με το δικό μας χρέος και συγκεκριμένα ο οικονομολόγος Michel Husson ο οποίος επισημαίνει ότι «Η άνοδος του ελληνικού χρέους πριν από την κρίση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα εξωφρενικά επιτόκια (μεταξύ 1988 και 2000) και στη μείωση των δημόσιων εσόδων που προκλήθηκαν από τα δώρα και τις φορολογικές αμνηστίες μετά το 2000».

Βεβαιώνει δε ότι το 56% του ελληνικού χρέους είναι παράνομο. Για την περίοδο μεταξύ 1980 και 1993 η μελέτη της CAC σημειώνει ότι τα επιτόκια (μέσος όρος 12% έως 13%) συνέβαλλαν στην αύξηση του χρέους κατά 57%, ένα ποσοστό που έφτασε ακόμη και το 65% μεταξύ του 1988 και του 1993.

Και εμείς κοιμόμαστε στα χαμομήλια…και μιλάμε για συμβιβασμούς…

Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου