Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Για το καλό μας...

Πόπη Ζαράγκα


Τελικά, διαβάζοντας σχόλια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι πως με τον αντικαπνιστικό νόμο, που δήθεν τον νομοθέτησαν να προστατεύσουν την υγεία μας, κατάφεραν να μας διχάσουν και να μας στρέψουν τους μεν εναντίον των δε! Παλιά πρακτική αυτή! Διαίρει και βασίλευε μας την αναφέρει η ιστορία!

Να περιμένουμε λοιπόν, γιατί οι διχασμοί, σύμφωνα με την ιστορία, κάπου αποσκοπούν, και το διά ταύτα! Το "είναι" που βρίσκεται πίσω από το "φαίνεσθαι"!

Και αυτό, θα φανεί το πολύ σε δύο χρονάκια, και αφού θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από τη Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση (έχει το δικό του κρυφό σκοπό αυτός ο εορτασμός).

Τότε θα αντιληφθούμε πως ο αντικαπνιστικός νόμος δεν είναι παρά ο πρόδρομος της πρακτικής "Νόμος και τάξις", μιας πρακτικής που αποσκοπεί στην καταστολή κάθε κοινωνικής εξέγερσης, κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας...

Και... άσχετο για πολλούς, αλλά έντονος προβληματισμός για αρκετούς. Με την αλληλοφαγωμάρα που μας δημιούργησαν με τον αντικαπνιστικό, πλήρης αδιαφορία για ό,τι γίνεται στη Χιλή... Δύο δολοφονίες γνωστών χιλιανών γυναικών έγιναν τις τελευταίες μέρες, αλλά τα ΜΜΕ τσιμουδιά κι εμείς ως άνθρωποι σκεπτόμενοι είμαστε απασχολημένοι με τον αντικαπνιστικό!

Αντιληφθήκατε, μήπως, τη σημασία του; Ή επιμένετε πως είναι... "για το καλό μας;"



Πόπη Ζαράγκα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου