Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Διαφημίζει τις νέες παροχές στο κεφάλαιο ως μέτρα υπέρ του λαού
Το μαύρο άσπρο επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας ως φιλολαϊκά μέτρα τις νέες παροχές για το κεφάλαιο όπως τις δρομολογεί για το 2022, ενώ για τον λαό επιφυλάσσει μόνο κάποια ψίχουλα, κι αυτά σε καιρούς έκρηξης της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι από 1η Γενάρη «ισχύει μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα. Στόχος, να δημιουργηθούν νέες, καλύτερες θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές. Να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ώστε να στηρίξουμε τη δημόσια Παιδεία και Υγεία. Η αναδιανομή υπέρ των αδυνάμων να γίνει ακόμη πιο γενναία. Και ειδικά οι νέοι μας να έχουν μια καλύτερη ζωή».

Ως τέτοια μέτρα «στήριξης του εισοδήματος» παρουσιάζει το γεγονός ότι αυξάνεται ο κατώτατος μισθός κατά 2% και ότι θα υπάρξει «και νέα στήριξη» εντός του 2022, την ώρα που οι αυξήσεις στην Ενέργεια και σε βασικά είδη κατανάλωσης εξανεμίζουν το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών. Ως «στήριξη εργασίας και επενδύσεων» παρουσιάζει μέτρα όπως η νέα μείωση στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων από το 24% στο 22%, ρύθμιση που αφορά πρώτα και κύρια τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 'Η το γεγονός ότι συνεχίζεται η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, άλλο ένα μέτρο για τη μεγαλοεργοδοσία, που ανοίγει νέες τρύπες στα ταμεία, οι οποίες θα φορτωθούν στους εργαζόμενους.

Βάζει επίσης ως πρόταγμα τον «μετασχηματισμό της οικονομίας», παραπέμποντας στα κίνητρα για τις συνενώσεις και συγχωνεύσεις και τα υπόλοιπα μέτρα συγκέντρωσης της παραγωγής, επιταχύνοντας την πολιτική που χρεοκοπεί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Ως «στήριξη» δε των νέων παρουσιάζει π.χ. το λεγόμενο «πρώτο ένσημο», άλλο ένα δώρο προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν πιο φθηνή εργατική δύναμη με επιδότηση του κράτους, καθώς τις επιδοτεί «για την κάλυψη της μισθολογικής δαπάνης του εργαζόμενου».

Πηγή:rizospastisΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου