Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Σωστή πλευρά




Η κρίση παράγει κροίσους, έλεγε ο καπιταλιστής Ωνάσης, κι αυτό φαίνεται ότι το ξέρουν καλά οι ομογάλακτοί του Ελληνες εφοπλιστές, όπως μας υπενθυμίζουν μερικές από τις οικονομικές ειδήσεις. 

Από τη μία ετοιμάζονται να στήσουν έναν τρελό χορό κερδοφορίας, ελέγχοντας πάνω από το 22% του στόλου για τη μεταφορά LNG παγκοσμίως και κατέχοντας τον πρώτο σε αξία στόλο, που ξεπερνά τα 19 δισ. Από την άλλη, μια σειρά δημοσιεύματα αναφέρονται στο πώς ο ελληνόκτητος στόλος πρωταγωνιστεί - χωρίς διακοπή τις μέρες του πολέμου - στη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου προς την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. 

Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η δρομολόγηση νέων πλοίων προς την εμπόλεμη ζώνη, με ό,τι κινδύνους συνεπάγονται όλα αυτά για τους ναυτεργάτες που στέλνονται «στην μπούκα του κανονιού», ή για το ενδεχόμενο τέτοιες «αποστολές» να αποτελέσουν κρίκο σε ενδεχόμενη γενίκευση του πολέμου. 

Με δυο λόγια, την ώρα που οι λαοί στέλνονται στην κρεατομηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου, και που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα ξελαρυγγιάζονται για να στρατεύσουν τον λαό στο ένα από τα δύο στρατόπεδα ληστών, οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν σταθερά να βρίσκονται στη «σωστή πλευρά» των συμφερόντων τους, θησαυρίζοντας τόσο από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο όσο και από την ιμπεριαλιστική «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών...

Πηγή:rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου