Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «LA STAMPA» Εμφάνισε τη σφαγή ρωσόφιλων στο Ντόνετσκ σαν επίθεση Ρώσων στο Κίεβο!




Η παραπληροφόρηση και τα fake news αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται το τελευταίο διάστημα στην Ουκρανία.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα, το χθεσινό πρωτοσέλιδο της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, η οποία χρησιμοποίησε μία φωτογραφία από το χτύπημα των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον αμάχων στο Ντονέτσκ με πύραυλο Tochka-U, γράφοντας όμως στον υπέρτιτλο για «Σφαγή» και υποστηρίζοντας πως «έτσι το Κίεβο αντιμετωπίζει την τελευταία επίθεση των Ρώσων».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο «παράδειγμα ιδιαίτερου κυνισμού» και πρόσθεσε πως θα χρειαζόταν «όλη μέρα» για να απαριθμηθούν τα ονόματα των εφημερίδων που αναπαράγουν την παραπληροφόρηση.

«Υπάρχουν παραδείγματα ιδιαίτερου κυνισμού που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Η La Stampa βγήκε με μια φωτογραφία από το Ντόνετσκ στην πρώτη σελίδα», ανέφερε σε μήνυμά της στο κανάλι της στο Telegram.

Η λαθροχειρία της ιταλικής εφημερίδας αποδεικνύεται στην πράξη.

Όπως αποδεικνύεται, ο φωτογράφος της συγκεκριμένης εικόνας είναι ο Έντουαρντ Κοριγένκο, που εργάζεται ως φωτορεπόρτερ στη ρωσική ιστοσελίδα Ura.ru και συνεργάζεται επίσης με το πρακτορείο Reuters.

Ο Κοριγένκο ήταν στο κέντρο του Ντόνετσκ εκείνες τις ημέρες και κατάφερε να είναι από τους πρώτους που φωτογράφισαν την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 20 άμαχους.

Η φωτογραφία που τράβηξε είναι η παρακάτω. 

Πηγή φωτο: ura.ru - Eduard Koriyenko

Ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στο ιταλικό μέσο ενημέρωσης www.visionetv.it, επιβεβαιώνοντας ότι η φωτογραφία που χρησιμοποίησε η La Stampa είναι δική του και πως απεικονίζει τα τραγικά αποτελέσματα του ουκρανικού πλήγματος σε βάρος των κατοίκων του Ντονέτσκ.


Από τη συνέντευξη του Κοριγένκο

Η συνέντευξη βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://visionetv.it/parla-lautore-della-foto-utilizzata-in-maniera-spregevole-dalla-stampa/


  Πηγή:902


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου