Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Όποιος λέει την αλήθεια, λοιδορείται από την κυβέρνηση

Δημήτρης Ραπίδης


Τελευταίο «θύμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μαζί με εκατοντάδες τρολ των social media στοχοποίησαν τον Ιάσωνα επειδή κατήγγειλε σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου τις παράνομες επαναπροωθήσεις των ελληνικών αρχών στο Αιγαίο. Επαναπροωθήσεις (pushback) που έχουν επανειλημμένα συμβεί, όπως έχει αποκαλυφθεί από πλήθος ρεπορτάζ. Το Μαξίμου φανερά επιχειρεί τη συγκάλυψη και εκφοβίζει όποιον τολμά να καταγγέλλει τις παράνομες πολιτικές της Ελλάδας στα σύνορα, επιλέγοντας τον επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο της απόπειρας κατασκευής «εσωτερικού εχθρού». Αντίστοιχες πρακτικές στοχοποίησης ακολουθούν με συνέπεια ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη, όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αποκαλύψεις για τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα ήταν εκείνες που οδήγησαν τον διευθυντή της Frontex Φαμπρίς Λετζέρι σε παραίτηση, έπειτα από σχετικό πόρισμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), το οποίο αποκάλυπτε την επιχείρηση συγκάλυψης από τον Λετζέρι. Ο Ιάσονας δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το υπενθυμίσει την αλήθεια, βασισμένος σε ντοκουμέντα, με την ελληνική κυβέρνηση να μιλά για «προδοσία» και «δυσφήμιση» της Ελλάδας.

Ελλάδα όμως δεν είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ελλάδα δεν είναι καμία κυβέρνηση για την ακρίβεια. Η πατρίδα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, αλλά συλλογικός τόπος μνήμης κι έκφρασης, όχι πεδίο ρεμούλας, εκφοβισμού, βίας και διχασμού. Όσοι σήμερα προχωρούν σε μια «δολοφονία χαρακτήρα», ας σκεφτούν πώς θα ένιωθαν να κινδύνευαν στα ανοιχτά της θάλασσας και κανείς να μην προσπαθούσε να τους σώσει. Ας μπουν, έστω νοερά, σε αυτή την ψυχολογία κι ας αναλογιστούν μετά εάν είναι ή δεν είναι κρίσιμο το έργο των διασωστικών ομάδων.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία προδοσία της Ελλάδας, παρά υπενθύμιση των εγκληματικών ενεργειών των αρχών στα σύνορα. Αν νιώθει η κυβέρνηση ότι προσβάλλεται, να αλλάξει πολιτική και να έρθει στο δρόμο της νομιμότητας. 


Πηγή:rosa.gr


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου