Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση ότι περιμένει στοιχεία αν χρηματοδοτήθηκαν ελληνικά κόμματα από τον Πούτιν…

ΕλλάδαΣτο πλαίσιο της προεκλογικής αθλιότητας που ήδη έχει στηθεί και όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα κορυφώνεται φαίνεται ότι θα επιστρατευτεί ακόμα και ο… Πούτιν.

Ετσι πριν από λίγη ώρα η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διερωτάται αν βρίσκεται και η Ελλάδα μεταξύ των χωρών στις οποίες πολιτικά κόμματα δέχθηκαν χρηματοδότηση από τον Πούτιν…

Αρχικά, η ΝΔ αναφέρει πως «Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν».

Και συνεχίζει το κυβερνών κόμμα: «Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά»
, καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Σημείωση Ημεροδρόμου: Δεν ξέρουμε που θα το φτάσουν, τί είναι αυτό που πέραν των προπαγανδιστικών λόγων οδήγησε την ΝΔ σε μια ανακοίνωση όπως η σημερινή κι αν θα επιλέξουν ακόμα και την… “πουτινοποίηση” της προεκλογικής περιόδου. Μαζί πάντως με τα στοιχεία που περιμένει η ΝΔ, τώρα που μπήκε στην αναζήτηση για το αν υπάρχουν “πουτινάκια” στην Ελλάδα, ας αποδελτιώσουν τα τσακάλια της και το παρακάτω κείμενο του Ημεροδρόμου (δημοσιεύτηκε 28/3/2022):

Η ΝΔ και τα… Πουτινάκια – Η “αδελφοποίηση” με το κόμμα του Πούτιν (βίντεο)

Για τις ανάγκες της ΝΑΤΟπροπαγάνδας που περνάει μέσα και από τον αντικομμουνισμό οι κυρίαρχοι καθεστωτικοί μηχανισμοί με πρώτους τους κυβερνητικούς θέλουν να παραστήσουν τον Πούτιν και την σημερινή Ρωσία σαν τάχα… συνέχεια ή ακόμα και “ενσάρκωση” (!) της σοβιετικής εποχής. Είναι αυτοί οι μηχανισμοί που απέναντι σε όποιον δεν ταυτίζεται με το κυβερνητικό ΝΑΤΟαφήγημα της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας εκτοξεύουν μύδρους και χυδαιότητες του τύπου “είστε Πουτινάκια”…

Μόνο που τα… “πουτινάκια” βρίσκονται ανάμεσά τους. Καθώς είναι οι ίδιοι που λατρεύουν τον Πούτιν ως πολιτικό εκπρόσωπο του αγαπημένου τους καπιταλισμού. Και τον λατρεύουν τόσο ώστε έφτασαν να προχωρήσουν ακόμα και σε αδελφοποίηση του κόμματός τους, της ΝΔ, με το κόμμα του Πούτιν!

Αλλωστε για την στενή ιδεολογική σχέση της ΝΔ
με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, “Ενωμένη Ρωσία“, είχε αναφερθεί με πάθος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν το 2019 είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων. Η σχέση μεταξύ της ΝΔ και της Ενωμένης Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος. Η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά στο επίπεδο των διμερών σχέσεων υπάρχουν πεδία συνεργασίας που μπορούν να βελτιωθούν. Στην Ελλάδα αλλά πιστεύω και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή», είχε πει συγκεκριμένα και με νόημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν.

Η στενή σχέση της ΝΔ και του κόμματος του Πούτιν, πάει, όπως σωστά είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πίσω στον χρόνο.

Ηταν τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν ο τότε Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε μεταβεί στη Μόσχα με σκοπό να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας και την στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των δυο κομμάτων.

Μετά τη υπογραφή της συμφωνίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση:

«Υπογράψαμε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Βουλής, κ. Μπόρις Γκρίζλοφ, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”. Η συμφωνία αυτή αντανακλά τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων. Δεσμοί και σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται και εμβαθύνονται από τις κυβερνήσεις και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα, με σημαντικά αποτελέσματα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μας εκτείνεται σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και περιλαμβάνει μία σειρά από τομείς στρατηγικής σημασίας. Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της “Ενωμένης Ρωσίας”, με προοπτική και βάθος χρόνου».

Πηγή:imerodromos.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου