Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Υποκλέψτε – κουκουλώστε – τελειώσατε

Του Γιώργου ΠΑΝΑΓΗ


Οι τρεις παραπάνω λέξεις – παραλλαγή του παλιού γνωστού διαφημιστικού σλόγκαν – συμπυκνώνουν όλη τη διαχείριση του «σκανδάλου» των υποκλοπών, που έσκασε βγάζοντας στη φόρα τα άπλυτα του αστικού κράτους, του αστικού πολιτικού συστήματος με τα κόμματά του, τους κάθε είδους κατασταλτικούς και πρακτορικούς μηχανισμούς του, τις φανερές και κρυφές υπηρεσίες του, διεθνείς και εγχώριες, κρατικές και ιδιωτικές (παρακρατικές), νόμιμες ή παράνομες με βάση πάντα τους νόμους και το δίκαιο του κράτους των εκμεταλλευτών του λαού.

Φανερώθηκε και με αυτόν τον τρόπο ένα μέρος της λειτουργίας, της δράσης ενός πολυπλόκαμου δικτύου που νυχθημερόν «εργάζεται» σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε τελική ανάλυση για να βάζει εμπόδια στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε όλο τον λαό να παλεύει για το δίκιο του, να αγωνίζεται για να βελτιώσει τη ζωή του. Πάνω απ’ όλα να μην τολμήσει να σκεφτεί ότι για να μπορέσει να ζήσει τελικά σαν άνθρωπος απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά της εργασίας του, όλες τις τεράστιες δυνατότητες και τα επιτεύγματα της εποχής μας, πρέπει να απαλλαγεί από το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα με την ανατροπή του, με την εργατική εξουσία, τον Σοσιαλισμό!

Πρωτίστως ενάντια σε αυτή την προοπτική το σύστημα επιστρατεύει τις υποκλοπές – παρακολουθήσεις ενταγμένες μέσα στο συνολικό κατασταλτικό του σχέδιο και μηχανισμό. Βέβαια, όπως έχει αποδειχθεί κατά καιρούς, αυτές οι απαράδεκτες και καταδικαστέες πρακτικές αξιοποιούνται ακόμα και μεταξύ δυνάμεων του αστικού πολιτικού συστήματος, επιχειρηματιών κ.ά. Αυτό σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία ούτε την πρώτιστη στόχευση αυτών των μηχανισμών.«Λερωμένη» η φωλιά τους

Αλλωστε έχουν όλοι «λερωμένη τη φωλιά τους». Ολα τα κόμματα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση διατήρησαν ή και εμπλούτισαν το τερατώδες νομικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τις υποκλοπές. Οταν βρίσκονταν αντίστοιχα στην αντιπολίτευση, το ίδιο έκαναν. Χαρακτηριστική η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που υπερψήφισε τον Μάρτη του 2021 την τροπολογία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπει ότι ο παρακολουθούμενος από την ΕΥΠ δεν το μαθαίνει ποτέ. Επίσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης κανείς τους δεν έχει καταγγείλει, αντίθετα έχουν στηρίξει το νομοθετικό θεσμικό πλαίσιο και τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Εκεί όμως που πραγματικά ξεσκεπάζονται είναι στη στάση τους απέναντι στις επί 6 χρόνια (2016-2021) επανειλημμένες υποκλοπές – συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Εχουν όλοι τους τεράστιες ευθύνες! Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως κυβέρνηση ο καθένας τους επεδίωξε το «θάψιμο» της συγκεκριμένης πολύ σοβαρής υπόθεσης. Η Εξεταστική Επιτροπή δεν κάλεσε κανέναν από τους μάρτυρες που πρότεινε το ΚΚΕ. Κάλεσαν τους πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ, για να απαντήσουν «δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, δεν μπορώ, δεν απαντώ…». Ακόμη και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ απάντησε «δεν ξέρω», ενώ προΐσταται της Αρχής που υποτίθεται ότι είχε και έχει την άμεση ευθύνη για να διαλευκανθεί η υπόθεση του ΚΚΕ. Οπου τους βόλευε οι λίγοι εξεταζόμενοι είτε επικαλούνταν το απόρρητο, είτε παρέπεμπαν σε άλλους για να απαντήσουν ως αρμόδιοι (εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιών, πρώην πρόεδρο ΑΔΑΕ, τεχνικούς ΑΔΑΕ). Μάρτυρες που, ενώ το ΚΚΕ είχε ζητήσει να εξεταστούν, η επιτροπή τους έχει απορρίψει. Κάπως έτσι εξελίχθηκε ένα άθλιο και αποκρουστικό παιχνίδι συγκάλυψης τόσο για την υπόθεση του ΚΚΕ όσο και για τις υπόλοιπες υποθέσεις υποκλοπών.

Είναι εκτεθειμένοι! Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που επί διακυβερνήσεώς του έγιναν τρεις καταγγελίες για υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ και δεν έκανε τίποτε! Αποδείχτηκαν κούφια λόγια οι δηλώσεις εκπροσώπων του, όταν το 2016 μετά το πρώτο κρούσμα υποκλοπών – συνακροάσεων σε βάρος του ΚΚΕ δεσμεύονταν ότι θα εξαντληθούν όλα τα επιχειρησιακά, νομικά και θεσμικά περιθώρια για άμεση διαλεύκανση – όπως έλεγαν – της υπόθεσης. Τι ακολούθησε; Εναν χρόνο μετά και χωρίς να έχουν δοθεί συγκεκριμένες και επαρκείς απαντήσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Εισαγγελίας επιχείρησε να θέσει τη δικογραφία στο αρχείο, να κλείσει δηλαδή την υπόθεση, εξέλιξη που θα είχε προχωρήσει εάν το ΚΚΕ δεν παρενέβαινε τότε δημόσια και αποφασιστικά για να την αποτρέψει. Από την έρευνα που συνεχίστηκε προέκυψαν και νέα σοβαρά στοιχεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η έρευνα επικεντρώνεται μεταξύ άλλων σε πάνω από 80 κλήσεις που έγιναν από 14 ξένες χώρες και σε ένα email που στάλθηκε από τις ΗΠΑ… Ολα τα παραπάνω o αρμόδιος εισαγγελέας τα χαρακτήρισε «…επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα». Παρ’ όλα αυτά λοιπόν ο κύριος Κατρούγκαλος δήλωνε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν διερεύνησε τις υποθέσεις γιατί δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία. Κάπου εδώ οι λέξεις χάνουν το νόημά τους…Κερασάκι στην τούρτα της συγκάλυψης

Επίσης πολύ χαρακτηριστικό των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι η κυβέρνησή του, 26 μόλις μέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του 2019, με τον νόμο 4619/2019 μετέτρεψε το αδίκημα του άρθρου 370 Α του ποινικού κώδικα περί παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, από κακούργημα που ήταν, σε πλημμέλημα. Αυτή είναι η αλήθεια και η διπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την υπεράσπιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν στην υπόθεση του ΚΚΕ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Εξεταστική Επιτροπή αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα, την κορύφωση σε ένα σίριαλ συγκάλυψης με σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές όλες τις κυβερνήσεις, σήμερα της Νέας Δημοκρατίας, προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ. Οσα κι αν σκαρφιστούν όλα τα αστικά κόμματα, όσα και να μεθοδεύσουν για τη δήθεν «διαφάνεια στη λογοδοσία», τους «δημοκρατικούς και ανεξάρτητους ελέγχους» μέσω των αντίστοιχων Αρχών και με τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που όλοι ανεξαιρέτως ευαγγελίζονται, έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Τελικά αν έχει μία αξία να θυμάται κάτι ο ελληνικός λαός, αν έμαθε κάτι από τη συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή, είναι ότι τα αστικά κόμματα και οι κρατικοί θεσμοί όχι μόνο δεν λειτουργούν στην κατεύθυνση της αποκάλυψης της αλήθειας, αλλά δεν διστάζουν να αξιοποιούν ακόμα και τα «σκάνδαλά» τους προκειμένου να θωρακίζουν τις σκοτεινές λειτουργίες ενός εχθρικού προς τον λαό κράτους.Στο απυρόβλητο το επικίνδυνο νομικό πλαίσιο

Η συγκάλυψη των υποκλοπών γενικότερα πήγε μαζί με την επιδίωξη να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για την υπόθεση του ΚΚΕ. Αφησε στο απυρόβλητο το επικίνδυνο και αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και καθιστά τους πάντες δυνάμει υπόπτους και υποψήφιους για παρακολούθηση. Το «λίφτινγκ» που επιχείρησε στην ΕΥΠ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδεσε με την προσπάθεια για ωραιοποίηση του ρόλου και του χαρακτήρα της. Γενικότερα, «βγάζει μάτι» η αγωνιώδης προσπάθεια για να κατοχυρωθούν οι λεγόμενες «Ανεξάρτητες Αρχές» Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και Διαφάνειας ως θεματοφύλακες των λαϊκών δικαιωμάτων, ενώ στην ουσία αποτελούν το πλυντήριο της δράσης των μυστικών υπηρεσιών. Ολοι αυτοί υπηρετούν τη δικτατορία του κεφαλαίου, που με το κράτος της στρέφεται ενάντια στον λαό.

Το ΚΚΕ έχει μακρά Ιστορία. Κλείνει 104 χρόνια αδιάκοπης ζωής και δράσης, αγώνων και θυσιών για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας. Εχει μεγάλη πείρα από τους μηχανισμούς, τα μέσα και τις μεθόδους του κράτους και των κυβερνήσεων. Με όλα αυτά έχει αναμετρηθεί και αναμετριέται αδιάκοπα στην Ιστορία του και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή για τον λαό. Οσα μέτρα και να πάρουν για να προλάβουν και να εμποδίσουν τους αγώνες του λαού, έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε! Ο λαός δεν πρόκειται να φοβηθεί!

Με το Κόμμα του, το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, μπορεί να συντρίψει το εκμεταλλευτικό σύστημα και τους μηχανισμούς του που παρακολουθούν και καταστέλλουν τον λαό. Με τη δική του, την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό, να ξεμπερδέψει ολότελα με τη δικτατορία του κεφαλαίου, το κράτος της και τους αποκρουστικούς, αντιδραστικούς μηχανισμούς του.

Του Γιώργου ΠΑΝΑΓΗ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Πηγή:alt.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου