Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Κοσμογονία«Στην Ελλάδα, εν μέσω της δυσκολότερης διεθνούς συγκυρίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, συντελείται μια κοσμογονία: Αρχισαν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό και την άμεση εξόρυξη φυσικού αερίου σε ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη στην αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Η ανεργία μειώνεται ραγδαία και οι επενδύσεις αυξάνονται αλματωδώς. Οι εξαγωγές μας καλπάζουν. Απέναντι στην ακρίβεια τρέχουμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κοινωνικής στήριξης στην Ευρώπη». 

Αυτά είπε χτες, μια μέρα μετά τη μεγάλη απεργία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μόνο που ο κόσμος που περιγράφει, καμιά σχέση δεν έχει με εκείνον στον οποίο ζουν οι χιλιάδες διαδηλωτές της περασμένης Τετάρτης. Τρελαίνει το θράσος της κυβέρνησης, όταν ο πληθωρισμός καλπάζει και το «καλάθι του νοικοκυριού» αποδεικνύεται σκέτη κοροϊδία. Οταν το κόστος επιβίωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά έχει εκτοξευθεί, αλλά το αίτημα για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και του ΕΦΚ στα καύσιμα απορρίπτεται εν χορώ από τα αστικά κόμματα, για να μη θιγούν οι «αντοχές της οικονομίας». 

Οσο για τις επιδόσεις στις εξορύξεις και τις ΑΠΕ, καμιά αξία δεν έχουν για τον λαό, που θα συνεχίσει να πληρώνει πανάκριβα το ρεύμα. Η τοποθέτηση του εκπροσώπου έχει όμως και ψήγματα αλήθειας. Γιατί είναι όντως κοσμογονία για τους ομίλους που επενδύουν στην «πράσινη» οικονομία, καθώς ρέει άφθονο το παραδάκι από το περιλάλητο Ταμείο Ανάκαμψης, όταν για τον λαό δεν περισσεύει ούτε σεντ...

Πηγή:rizospastis.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου