Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Καιρίδης: «Μόλις αμφισβητήθηκε η κυριαρχία Μητσοτάκη έπεσε το χρηματιστήριο»



Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης σε συνέντευξή του στο Kontra απέδωσε την αγωνία και την επιφυλακτικότητα των επενδυτών τις τελευταίες εβδομάδες όχι στους κυβερνητικούς χειρισμούς και την οργή του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά στην «αμφισβήτηση της κυριαρχίας Μητσοτάκη», αφήνοντας το μήνυμα ότι οικονομική ακμή θα έρθει μόνο με κυβέρνηση ΝΔ, θυμίζοντας ξανά το 2015 «όταν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο».

Ο Δημήτρης Καιρίδης, ανέφερε ότι προφανώς υπάρχει κόστος και κλονισμός στην κυβέρνηση από το δυστύχημα στα Τέμπη. Και στη συνέχεια το τερμάτισε υποστηρίζοντας ότι μόλις αμφισβητήθηκε η κυριαρχία Μητσοτάκη έπεσε το χρηματιστήριο, ανέβηκε το ομόλογο και οι επενδυτές βλέπουν αρνητικό κλίμα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μου λέτε για τις δημοσκοπήσεις. Προφανώς υπάρχει κόστος. Και υπάρχει κλονισμός. Αλλά ο κλονισμός δεν αφορά μόνο τα πολιτικά. Βλέπετε ότι το Χρηματιστήριο πέφτει, βλέπετε ότι το ομόλογο ανεβαίνει, βλέπετε ότι οι επενδυτές κουμπώνονται και βλέπετε ότι υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μόλις αμφισβητήθηκε η κυριαρχία Μητσοτάκη, εγώ σας μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια, όπου το μήνυμα είναι “προσέξτε μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας” …».

Μετά από αυτή την τοποθέτηση ο Γιώργος Μελιγγώνης ρώτησε τον Δημήτρη Καιρίδη:

Δημοσιογράφος: Άρα, Μητοστάκης ή χρεοκοπία;

Δημ. Καιρίδης: Εγώ σας λέω τι λέει το Χρηματιστήριο και η αγορά ομολόγων, τι λένε οι επενδυτές. Δικιά μας δουλειά να δώσουμε όλα τα δεδομένα στον κόσμο. Αυτό δεν μας κάνει αλαζόνες αλλά με μεγάλη ταπεινότητα να πούμε ότι αλίμονο αν ξαναζήσουμε το 2015 και βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο.

Πηγή:thepressproject.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου