Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Η σωστή πλευρά...είναι πάντα μίαΚάπου τα 'χει μπερδέψει ο πρωθυπουργός με τις διάφορες πλευρές της Ιστορίας όπου τοποθετεί την κυβέρνηση και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους της, ανάλογα με τη θέση που παίρνουν απέναντι στις σοβαρές εξελίξεις του πολέμου. 

Για παράδειγμα η κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, βρίσκεται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, επειδή δεν αναγνωρίζει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η ελληνική κυβέρνηση που το κάνει βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, βάζοντας πλάτη στο Ισραήλ και νομιμοποιώντας τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. 

Οσο κι αν μαδούν τη ...μαργαρίτα, το κριτήριο της σωστής πλευράς είναι ένα και μοναδικό: Τι συμφέρει τους λαούς, τι υπηρετεί το δίκιο τους. Γι' αυτό η ελληνική, η τουρκική και όλες οι άλλες κυβερνήσεις βρίσκονται πάντα στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, με τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων, ενάντια στον λαό τους και στους άλλους λαούς.

Η τουρκική κυβέρνηση, για παράδειγμα, εμφανίζεται ως υπερασπιστής του Παλαιστινιακού λαού, αλλά στόχος της είναι να αξιοποιήσει το μουσουλμανικό στοιχείο της περιοχής για να αναβαθμίσει τον ρόλο της ως περιφερειακή δύναμη, για λογαριασμό της τουρκικής αστικής τάξης, στον ανταγωνισμό της και με την ελληνική, που για τον ίδιο λόγο ευθυγραμμίζεται πλήρως με το αμερικανοΝΑΤΟικό σχέδιο στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. 

Η Τουρκία καταγγέλλει την κατοχή της Παλαιστίνης, η ίδια όμως είναι δύναμη εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, έχει εισβάλει στη Συρία και βομβαρδίζει τους κουρδικούς πληθυσμούς σε Ιράκ και Συρία. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής πληρώνει και ο τουρκικός λαός. 

Να λείπουν λοιπόν η κοροϊδία και η υποκρισία. Οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας με την αλληλεγγύη τους στο δίκιο του Παλαιστινιακού λαού βρίσκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, απέναντι στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις στις δύο χώρες, που συμμαχούν και ανταγωνίζονται για συμφέροντα ξένα προς τους λαούς.

Πηγή: rizospastis.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου