Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Η προπαγάνδα της αποκτήνωσης

Τις τελευταίες ημέρες με την κλιμάκωση της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ μια απάνθρωπη "τάση" έχει αρχίσει να κυριαρχεί στους λογαριασμούς των social media Ισραηλινών, κυρίως στο tik tok.

Σε διάφορα βίντεο Ισραηλινοί influencers και tiktokers επιχειρούν να "διακωμωδήσουν" τα όσα βιώνει ο παλαιστινιακός λαός. ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ!

Έτσι π.χ. γυναίκες βάζουν μαντίλες, βάφουν τα δόντια τους, κάνουν μακιγιάζ ώστε να προσομοιάζουν ότι βγήκαν από συντρίμμια, θέλοντας να κάνουν "αστείο" τον θρήνο των γυναικών της Παλαιστίνης. Μάλιστα ορισμένες γυναίκες βάζουν στα απάνθρωπα βίντεο τους να πρωταγωνιστούν και μικρά παιδιά που "διακωμωδούν" τον πόνο των συνομηλίκων τους στην Παλαιστίνη!

Σε άλλα βίντεο, τα κτήνη, θέλοντας να "διασκεδάσουν" με την έλλειψη νερού και ηλεκτρικού ρεύματος ανεβάζουν βίντεο που δείχνουν πόσο άνετα σπαταλάνε το νερό στην κουζίνα και το μπάνιο, αναβοσβήνουν επιδεικτικά τα φώτα των σπιτιών τους κ.ά.

Περιττό βέβαια να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα που τρεντάρει η απανθρωπιά και επικοινωνιακός οχετός του κράτους του Ισραήλ, την ίδια στιγμή λογοκρίνονται -όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά σε όλες τις χώρες- στα social media βίντεο και λογαριασμοί πού υποστηρίζουν την Παλαιστίνη ή καλύπτουν δημοσιογραφικά τα γεγονότα στη λωρίδα της Γάζας και το δράμα του Παλαιστινιακού λαού.

Αξίζει να σημειωθεί πως απ' τις πρώτες ημέρες της σφαγής στη Γάζα το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να χρησιμοποιήσει influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια εκστρατεία υπεράσπισης του πολέμου, ανέφερε η «The Jerusalem Post».

(Με πληροφορίες από newsweek.com)


Πηγή: 902.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου