Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Η “αυτοάμυνα” του τρόμου. Τί πρέπει να κάνουμε.

Κόσμος



Το παραμύθι περί δήθεν αυτοάμυνας του Ισραήλ απέναντι στην τρομοκρατία της Χαμάς πιπιλίζουν συνεχώς τα ξένα και τα ντόπια ΜΜΕ. Η εντύπωση που άφησε η επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτώβρη επέφερε σύγχυση στα μυαλά των απλών ανθρώπων. Η μεροληπτική παρουσίαση των γεγονότων από τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια ενέτεινε αυτή τη σύγχυση, την οποία όμως δεν άργησε να ξεδιαλύνει η ίδια η πραγματικότητα.

Δεν είναι αυτοάμυνα η μέχρι σήμερα δολοφονία πάνω από 10.000 στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν είναι αυτοάμυνα η δολοφονία 3,500 παιδιών, δηλαδή ενός παιδιού κάθε 10 λεπτά στη Γάζα. Ούτε ο βομβαρδισμών σχολείων, νοσοκομείων, εκκλησιών, εκεί όπου ο άμαχος πληθυσμός έτρεχε κυνηγημένος από τις βόμβες για να βρει καταφύγιο.

Δεν είναι αυτοάμυνα η καταστροφή των υποδομών και η ισοπέδωση μεγάλων εκτάσεων της Γάζας.

Το ότι δεν πρόκειται για αυτοάμυνα αλλά για επιχείρηση αποδεκατισμού του γηγενούς πληθυσμού και εδαφικής επέκτασης του Ισραήλ μαρτυρεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός του, που τον Σεπτέμβρη του 2023 παρουσίασε από το βήμα του ΟΗΕ τον “χάρτη μεγάλης εδαφικής επέκτασης, τον χάρτη του μεγάλου Ισραήλ” και ενταφιασμού των αποφάσεων για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος”.

Δεν μπορεί να κρυφτεί πια ο τεράστιος κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου στην περιοχή. Τον κίνδυνο γι αυτόν τον πόλεμο, στον οποίο έχει ήδη δηλώσει την συμμετοχή της η Ελλάδα, πλάι σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν μπορούμε να τον αγνοούμε πια. Οι ίδιες οι πολεμικές εξελίξεις το δείχνουν καθαρά.

Το ζήτημα που μπαίνει πια επιτακτικά μπροστά στον λαό μας είναι τί μπορούμε πρακτικά να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς εξελίξεις.

Πρέπει να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας, πώς άλλοι είναι οι σχεδιασμοί της άρχουσας τάξης κάθε χώρας και άλλο είναι το συμφέρον των απλών ανθρώπων. Οι ζωές οι δικές μας και των παιδιών μας είναι συνυφασμένες με την ειρήνη και την ασφάλεια, με την υπέρβαση των όποιων θρησκευτικών, φυλετικών ή άλλων πλαστών διαφορών με στόχο τη συνύπαρξη και τη συμπόρευση για την επίτευξη των πανανθρώπινων στόχων της εξάλειψης της φτώχειας , των πολέμων, της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Όλα αυτά όμως που χρειαζόμαστε εμείς οι πολλοί, είναι και αυτά που προωθούν αυτοί που κυβερνάνε τις τύχες μας;

Να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας ότι ο πραγματικός εχθρός μας βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Είναι το ίδιο το οικονομικό σύστημα που στηρίζει τους λίγους και γεννά τη δυστυχία, την ανασφάλεια και τους πολέμους για τους πολλούς. Είναι η άρχουσα τάξη και οι σύμμαχοί της, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Είναι το κράτος του κεφαλαίου που χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια στέλνοντας φρεγάτες στη Μεσόγειο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ομίλων και γι’ αυτόν το λόγο εμφανίζεται ανίκανο να μας προστατεύσει από την ακρίβεια, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τα εργατικά ατυχήματα.

Με αυτό το κράτος της άρχουσας τάξης βρισκόμαστε κάθε μέρα σε πόλεμο, αφού απειλεί συνεχώς τα δικαιώματά μας, το εισόδημά μας, την υγεία μας, τη ζωή μας.
Η καλύτερη προετοιμασία μας για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο σ΄ αυτό τον πόλεμο είναι η κλιμάκωση του αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις, για την αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό στην εξουσία.

Η ζωή έδειξε ότι κανένας αντίπαλος του λαού δεν είναι παντοδύναμος, όταν αυτός αποφασίσει να σηκώσει το ανάστημά του και να συγκρουστεί μαζί του. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε τέλος σ’ αυτό το έγκλημα και ο τροχός της Ιστορίας να γυρίσει ξανά μπροστά.

Πηγή: dioti.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου