Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Εισπράκτορες...... παντός καιρούΠοδαρικό με νέες αυξήσεις στο χαράτσι των διοδίων θα κάνουμε το 2024, καθώς, όπως όλα δείχνουν, «κλειδώνουν» οι ανατιμήσεις και μάλιστα ως «προεόρτια» άλλων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. 

Σύμφωνα με διαρροές της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα της ...σκληρής διαπραγμάτευσης που έκανε με τους παραχωρησιούχους των δρόμων καταλήγει σε αυξήσεις μεγαλύτερες από 7,5%, αν και τα ποσοστά αλλάζουν από μέρα σε μέρα, για να δημιουργείται η εντύπωση ότι οι οδηγοί θα είναι στο τέλος οι κερδισμένοι και χαμένες οι εταιρείες! 

Με το «καλό» σενάριο που διακινεί η κυβέρνηση, το κόστος των διοδίων για ένα ΙΧ στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα ανέβει στα 33,75 ευρώ από 31,35 σήμερα, το ταξίδι Αθήνα - Γιάννενα (μέσω γέφυρας Ρίου - Αντίρριου) θα κοστίζει 41,15 ευρώ από 38,25 σήμερα, η διαδρομή Αθήνα - Πάτρα 12,70 ευρώ, από 11,80 ευρώ σήμερα και Αθήνα - Καλαμάτα 15 ευρώ, από 13,95 σήμερα.

Οι ανάδοχοι των Εθνικών οδών, που φτιάχτηκαν με τα λεφτά του λαού, απολαμβάνουν τεράστια κέρδη με το πρόσχημα ότι προσφέρουν υπηρεσίες συντήρησης και ασφάλειας. Σαν αυτές δηλαδή που βλέπουμε όταν πέφτουν μερικές νιφάδες χιονιού ή γίνεται κάποιο μεγάλο ατύχημα, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να κλείνουν και να παραλύει η συγκοινωνία. 

Ποιος δεν θυμάται πριν από δυο χειμώνες το φιάσκο στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας που έκλεισε, εγκλωβίζοντας στο χιόνι χιλιάδες οδηγούς, ή τη 10ωρη σχεδόν ταλαιπωρία των οδηγών στην Αθηνών - Κορίνθου, όταν το περασμένο καλοκαίρι «παγιδεύτηκαν» στον δρόμο εξαιτίας του ατυχήματος με το βυτιοφόρο; Οπως κατήγγειλαν μάλιστα τότε πολλοί οδηγοί, η εταιρεία εισέπραττε κανονικά τα διόδια για πολλή ώρα μετά το ατύχημα, αν και γνώριζε ότι μερικά χιλιόμετρα παρακάτω ξεκινούσε το μαρτύριο της απόλυτης ακινησίας.

Πηγή: rizospastis.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου