Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Θα μας τρελάνουν οι Τούρκοι

Γράφει ο Γιώργος Σκορδίλης


Αυτό που ζούμε με τους Τούρκους μόνο ως χειραψία με την σχιζοφρένεια θα μπορούσε να το δει κανείς.

Μεταξύ Κάσου και Καρπάθου η Τουρκία έχει στείλει κάποια πολεμικά πλοία της τα οποία παρακολουθούν ένα ιταλικό ερευνητικό πλοίο που συμμετέχει στην πόντιση καλωδίων. Η Αθήνα έστειλε και αυτή στην ίδια περιοχή κάποια πολεμικά πλοία και τώρα είμαστε κάπως απέναντι με τους Ιταλούς στη μέση.

Όπως λένε οι παρατηρητές αυτό το σκηνικό μυρίζει ένταση και όλοι προς το παρόν παρακολουθούν στενά το θέμα.

Το κλίμα δεν είναι ακόμη βαρύ αλλά για εκεί το πάει αν εντός των επομένων ωρών τα πληρώματα των πολεμικών σκαφών που βρίσκονται στην περιοχή δεν το ρίξουν στο ψάρεμα…

Στον Έβρο τώρα το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό…

Ο Υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Αμπντουκαντίρ Ουράλογλου, σχεδόν πανηγυρίζει γιατί όπως δηλώνει στο Anadolu «επιταχύνονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οι εργασίες για την κατασκευή της δεύτερης συνοριακής γέφυρας», μήκους 850 μέτρων, η οποία θα διαθέτει τέσσερις λωρίδες.

«Όταν ολοκληρωθεί η προετοιμασία του διαγωνισμού κατασκευής, θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι κατασκευαστικές εργασίες. Το έργο δεν θα συμβάλει μόνο στην ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά ταυτόχρονα θα ενισχύσει και τη λειτουργική σύνδεση της Τουρκίας στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βερολίνο», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός στο Anadolu.

Τώρα, πως γίνεται στην μια άκρη της Ελλάδας να τα λέμε μια χαρά με τους γείτονες και στην άλλη να είμαστε έτοιμοι να πιαστούμε μαλλί με μαλλί (τρόπος του λέγειν…) είναι απορίας άξιο, εκτός και αν έχουν οργανωμένο σχέδιο οι Τούρκοι να μας τρελάνουν…


Πηγή: Reporter.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου