Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Χάος σε μεταφορές και επικοινωνίες από το μπλακάουτ στη «Microsoft»

Κόσμος


Εξακολουθούν τα τεράστια προβλήματα σε μεταφορές και επικοινωνίες σε όλο τον κόσμο, μετά το μπλακ άουτ σε υποδομές του μονοπωλιακού ομίλου της πληροφορικής και του διαδικτύου «Microsoft».

Πολλά αεροδρόμια ανακοίνωσαν ότι επηρεάστηκαν από τη βλάβη και κυρίως αυτά του Βερολίνου, του Άμστερνταμ, όλα τα ισπανικά, ενώ κάποιες αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν επίσης προβλήματα: Οι αμερικανικές «Delta», «United», «American Airlines», οι ευρωπαϊκές «Air France», «Ryanair» καθώς και τρεις ινδικές.

Ακυρώθηκαν ιατρικές πράξεις σε νοσοκομεία της Γερμανίας


Δύο νοσοκομεία στη βόρεια Γερμανία, στις πόλεις Λίμπεκ και Κίελο, ακύρωσαν τις «μη επείγουσες επεμβάσεις» που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, επικαλούμενα προβλήματα στο σύστημα πληροφορικής που συνδέεται με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας «Crowdstrike».

Η σημαντικότερη εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρόμων στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι επηρεάστηκε από τεχνικό πρόβλημα του συστήματος πληροφορικής, κάτι το οποίο θα οδηγήσει «πιθανόν σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής».


Στην Αυστραλία μέσα ενημέρωσης, τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών αντιμετώπισαν τεχνικές βλάβες, οι οποίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, συνδέονται με πρόβλημα της «Crowdstrike».

Από την πλευρά της, η «Crowdstrike» ανέφερε ότι είναι ενήμερη για αναφορές περί προβλήματος στο λειτουργικό σύστημα «Windows» της «Microsoft» που συνδέονται με τον αισθητήρα της «Falcon».

Βρετανική κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η βλάβη αυτή δεν αντιμετωπίζεται ως κακόβουλη ενέργεια.

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα τουλάχιστον με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν εμφανίσει προβλήματα λειτουργίας στα πληροφοριακά τους συστήματα, με αποτέλεσμα να έχουν καταφύγει σε παραδοσιακές μεθόδους για τον έλεγχο των εισιτηρίων (χρήση καρτών κ.λπ.).

Λαμβάνουμε μέτρα δηλώνει η «Microsoft»


Η «Microsoft» ανέφερε ότι οι χρήστες «ενδέχεται να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες του "Microsoft 365"», προσθέτοντας ότι κινητοποιείται «για τη διαχείριση αυτού του συμβάντος».

Πηγή: 902



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου