Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ανοχύρωτος και πάλι ο λαός - Συνεχίζει και καίει η φωτιά αφήνοντας πίσω της νεκρούς, τραυματίες, καμένα σπίτια και δάση

 Ελλάδα


Συνεχίζει και καίει η φωτιά στην Κορινθία που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Ο λαός για ακόμα μια φορά είναι ανοχύρωτος, καθώς η φωτιά που συνεχίζει και έχει πολλές διάσπαρτες εστίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αφήνει πίσω της δύο νεκρούς, τραυματίες, καμένα σπίτια, καμένα δάση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η φωτιά, επεκτάθηκε σε περίμετρο άνω των 30 χιλιομέτρων. Από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά, ενώ έφτασε στα Τρίκαλα Κορινθίας και καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά.

Το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα, της εθνικής οδού Πατρών -Αθηνών, απ’ τον κόμβο της Λυκοποριάς έως τον κόμβο του Δερβενίου και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Περισσότερα από 15 χωριά εκκενώθηκαν, ενώ ο δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ενημέρωσε ότι όλα τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη .

Για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής παραμένουν ανοχύρωτοι και ανυπεράσπιστοι απέναντι στις φλόγες, ενώ έγιναν μάρτυρες της επιλεκτικής ανικανότητας του αστικού κράτους όλων των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), να προστατεύσει τον λαό, το βιος του και το φυσικό περιβάλλον.

Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης που επικράτησε, αλλά και της προσπάθειας του ίδιου του λαϊκού παράγοντα να περισώσει ό,τι μπορούσε, δίνοντας για πολλές ώρες τη μάχη με τις φλόγες με τρακτέρ, βυτία και όποιο άλλο μέσο διέθετε, είναι το γεγονός ότι παρά τα «γνωστά» μηνύματα του... τρέξτε να σωθείτε μέσω του 112 (ώστε να αποφύγει και το κράτος τις ευθύνες του), η πλειοψηφία των κατοίκων στα χωριά που ζητήθηκαν εκκενώσεις, παρέμειναν στη θέση τους, έδωσαν τη μάχη της κατάσβεσης. 


 Πηγή:902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου