Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Φθήνια



«123 κωδικοί με μειωμένες τιμές». 
Κάπως έτσι πλασαρίστηκε από την κυβέρνηση το νέο ταρατατζούμ της για την ακρίβεια, με τους ομίλους των σούπερ μάρκετ να ανακοινώνουν «μειώσεις από 6% έως 15%» σε συγκεκριμένα προϊόντα. Μια ματιά όμως στον σχετικό πίνακα με τους 123 κωδικούς είναι αποκαλυπτική για το πόσο «μούφα» είναι κι αυτό το μέτρο. 

Πιο συγκεκριμένα, οι κωδικοί αφορούν 32 διαφορετικά προϊόντα κι απ' αυτά μόλις τα 14 είναι τρόφιμα, όπου ο πληθωρισμός είναι στα ύψη, πλήττοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά. Φαίνεται μάλιστα ότι είναι προϊόντα απ' αυτά που στη γλώσσα της αγοράς θέλουν να ...«σπρώξουν» οι όμιλοι, όπως: Πυρηνέλαιο, μαργαρίνη, αποξηραμένα δαμάσκηνα, φυτική κρέμα σόγιας, κονσέρβες «ζβαν» κ.ά. 
Δηλαδή, το υπουργείο πήρε μια λίστα ...προσφορών από τους σουπερμαρκετάδες, σαν αυτές που κατά καιρούς βγάζουν με τα φυλλάδιά τους, τη βάφτισε «μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας» σε μια νέα έκδοση των γνωστών καλαθιών - καπαμά και «ξανα-τέλειωσε» τον πληθωρισμό. Το μόνο «φθηνό» τελικά είναι τα κόλπα της κυβέρνησης και των ομίλων που αυγατίζουν τα κέρδη τους, με τον λαό να υποφέρει από την ακρίβεια και τους παγωμένους μισθούς.

Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου