Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Αντιπολίτευση


Εχουμε και λέμε: 
Στις 11 Οκτώβρη απεργούν οι διανομείς. 
Στις 17 οι υγειονομικοί, στις 23 οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, 
στις 22 και 23 σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι ναυτεργάτες, 
στις 6 Νοέμβρη οι οικοδόμοι 
και στις 20 του ίδιου μήνα προετοιμάζεται η 24ωρη πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ενώ εκφράζουν και την αντίθεσή τους στην πολεμική εμπλοκή της χώρας. 

Τι «περνάει» όμως απ' όλα αυτά στα αστικά ΜΜΕ και στην κρατική ΕΡΤ; 
Από ελάχιστα έως τίποτα! 
Για τέτοια «αντικειμενικότητα» μιλάμε στην ενημέρωση, την ίδια ώρα μάλιστα που μιρλίζουν από το πρωί έως το βράδυ ότι «δεν υπάρχει αντιπολίτευση». 

Λογικό είναι, αφού ψάχνουν την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και στους άλλους, που λασπομαχούν με τη ΝΔ και μεταξύ τους για τα επουσιώδη, ενώ συμφωνούν και συμπράττουν στα βασικά για το κεφάλαιο: Μαζί στην αναγνώριση του «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», μαζί στην αποδοχή των πρωτογενών πλεονασμάτων, μαζί στον «ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια», μαζί στην «πράσινη μετάβαση» κ.ο.κ. 

Η πραγματική αντιπολίτευση είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που συγκρούεται με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και με τη συναίνεση της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης». Οι αγώνες του είναι το πραγματικό αντίπαλο δέος και φωτίζουν την ανάγκη οι επόμενοι αγωνιστικοί σταθμοί να δυναμώσουν κι άλλο το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής.


Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου