Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Μπ. Νετανιάχου: Ευχαριστεί τις ΗΠΑ - Προαναγγέλλει χτύπημα στο Ιράν, προεξοφλώντας γενίκευση του πολέμου

Κόσμος


Επιβεβαίωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, σε δηλώσεις του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, πώς το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ ετοιμάζει στρατιωτική επίθεση στο Ιράν.

«Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε και θα πληρώσει το τίμημα γι' αυτό. Το καθεστώς στο Ιράν δεν κατανοεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και την αποφασιστικότητά μας να εκδικηθούμε τους εχθρούς μας. Θα τηρήσουμε τον κανόνα που θέσαμε. Όποιος μας επιτεθεί, θα του επιτεθούμε», είπε.

Σχολίασε πώς η επίθεση του Ιράν «απέτυχε» ενώ ευχαρίστησε «τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υποστήριξή τους στην αμυντική μας προσπάθεια».

Προαναγγέλλοντας όχι μόνο συνέχιση των εγκλημάτων του κράτους-δολοφόνου αλλά και εκ νέου κλιμάκωση, ο Μπ. Νετανιάχου σημείωσε πώς «Όποιος μας επιτεθεί - θα του επιτεθούμε. Αυτό ισχύει όπου πολεμάμε τον άξονα του κακού. Αυτό ισχύει για την Ιουδαία και τη Σαμάρεια (σ.σ. παλαιστινιακά εδάφη), ισχύει για τη Γάζα (σ.σ. πάνω από 40.000 νεκροί Παλαιστίνιοι από την γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ), τον Λίβανο (σ.σ. χτες ξεκίνησε χερσαία εισβολή το Ισραήλ), την Υεμένη (σ.σ. βομβαρδίστηκε ξανά προχτές από το Ισραήλ), τη Συρία (σ.σ. εδάφη της οποίας κατέχει το Ισραήλ)- και ισχύει επίσης για το Ιράν».

Σαν να μην έφτανε η προαναγγελία μπουρλότου σε όλη την Μέση Ανατολή, ο παρουσίασε το Ισραήλ ως επικεφαλής των «δυνάμεων του φωτός στον κόσμο» και κάλεσε τις υπόλοιπές... «δυνάμεις του φωτός» να σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ. Όλα αυτά τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο, με τις πλάτες των «φωτεινών» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ το Ισραήλ σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Mόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ ενέκριναν νέους εξοπλισμούς ύψους 8,7 δις δολαρίων για να βομβαρδίζει την Παλαιστίνη, τον Λίβανο, τη Συρία, την Υεμένη, το Ιράν ενώ είναι σε πλήρη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή (στην θάλασσα και στο έδαφος) μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ. Μέρος της πολεμικής αποστολής της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλλασα αποτελεί άλλωστε και η Ελλάδα, με ελληνική φρεγάτα να πλέει αυτή την ώρα στο «στόμα του λύκου», για να παρέχει επιπλέον στήριξη στο Ισραήλ και τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

Οι «δυνάμεις του φωτός» (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, κυβερνήσεις κρατών ΕΕ κλπ) προφανώς και ήδη έχουν δηλώσει τη στήριξη τους στο Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι «από κοινού» με το Ισραήλ επεξεργάζονται την απάντηση στο Ιράν... 


 Πηγή: 902



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου