Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΑ

Είναι τα άκρα ανεγκέφαλα  Και ποια είναι τα άκρα ????
Εδώ χρειάζεται ένας ορισμός Και λείπει και ο Ευκλείδης ….

Αν και δεν είμαι των άκρων, στα περί άκρων, θα διαφωνήσω και με ακραίο τρόπο δηλαδή
Χωρίς να έχω καμιά συγγένεια με τον Ευκλείδη, θα ήθελα εντούτοις να αποδείξω, ότι το ευθύγραμμο τμήμα απεικόνισης της πολιτικής, δεν έχει αριστερό άκρο ….

(Α) : Αν και δεν είμαι ΚΚΕ, γνωρίζω, ότι το ΚΚΕ δεν είναι άκρο.
Από την στιγμή που αποκήρυξε τον ένοπλο αγώνα, είναι ένα κόμμα της βουλής, σαν όλα τα άλλα, που σέβεται την δημοκρατία το σύνταγμα, το κοινοβούλιο και τον όρκο που έδωσε στην βουλή, για σεβασμό στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους .Αν  τώρα μέσω δημοκρατικών διαδικασιών προσπαθεί να εγκαθιδρύσει, την δικτατορία του λαού, αυτό αφορά το ΚΚΕ που πουλά, τον λαό που αγοράζει, και ποσώς την δημοκρατία και τους θεσμούς, που λειτουργούν απρόσκοπτα . Ούτε βαράει ούτε ενοχλεί κανέναν και το σημαντικότερο δεν οπλοφορεί ....

(Β) : Κανένα και από τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα, δεν έχει ακραίες μεθόδους αγώνα, εκτός και αν σαν ακραίες μεθόδους, θεωρούμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις και τις απεργίες του λαού, για την προστασία της δουλειάς και της ζωής του ….


(Γ) : Αν και προσπαθώ να μην είμαι αναρχικός, γνωρίζω ότι δεν θα τα καταφέρω, οι αναρχικοί είναι το κομμάτι της αριστεράς, το πιο παρεξηγημένο, κουκουλοφόρους τους ανεβάζουνε, κουκουλοφόρους τους κατεβάζουνε, Πώς να θεωρήσεις όμως άκρο τους (Ιεχωβάδες) της αριστεράς, ανθρώπους, που εξ ορισμού, δεν είναι μόνο κατά της βίας, αλλά και κατά της επιβολής της γνώμης τους δια της βίας ! Δεν είναι βαίβαια και παιδιά για σπίτι, δεν τους σηκώνει ο καναπές με τίποτα, συμετέχουν στους αγώνες του λαού, και στις προσπαθειές του να ανατρέψει αυτό το σάπιο σύστημα ....

Ποιο όμως είναι το αριστερό άκρο, αν δεν είναι η αριστερά ? Σίγουρα είναι κάποιοι που έχουν συμφέρον για την δυσφήμηση της, και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το κράτος και τα όργανα του, τι κάνει κούκου στα κεραμίδια δηλαδή, σίγουρα όχι η γάτα.

Και τα δύο άκρα εγκληματικά και όργανα των αρχών είναι λοιπόν, και εδώ δεν μπορούμε να διαφωνούμε, υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα, εναγκαλισμού, χρυσάβγουλων και κουκουλοφόρων, με όργανα της τάξης, που δεν επιδέχονται, αμφισβητήσεις και διαφωνίες, είναι αποδείξεις ….

        

Αλλά το άκρο που λέγετε χρυσή αυγή, είναι το πιο επικίνδυνο, όπλο του κράτους, κλέβει μυαλά και συνειδήσεις, κλέβει την αγανάκτηση και την οργή του λαού και την στρέφει σε λάθος κατευθύνσεις, είναι ένας μπούσουλας απομαγνητισμένος, κολλημένος στην δεκαετία του 40, και σε ότι χειρότερο, σε πολιτικό, ηγέτη η παπά, γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, τον Χίτλερ, καταστρέφουν, μαχαιρώνουν και λεηλατούν οτιδήποτε διαφορετικό, και πέρα από την αισθητική τους, η οποία προφανώς δεν συνάδει ούτε με τις φάτσες τους ούτε με το χρώμα του δέρματος τους ούτε με ανθρώπινη ηθική ....  
Δεν σέβεται όρκους, συντάγματα και δημοκρατίες, είναι εκτός νόμων και κράτους, είναι αυτό που λέμε παρακρατικοί, και το σημαντικότερο, οπλοφορούν ....


Όλα αυτά βεβαίως αποδεικνύουν ότι τα χρυσάβγουλα δεν είναι ανεγκέφαλοι ….
Εδώ όμως τα μαθηματικά, με την αυστηρή λογική τους, θα πρέπει να ορίσουν, την σημασία της λέξης ανεγκέφαλος, και τότε νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι ….

Εγώ εδώ μερικούς πρόχειρους ορισμούς μπορώ να δώσω, αφήνοντας στους σύγχρονους Ευκλείδηδες, τον αυστηρό προσδιορισμό του λήμματος ….

(Α) : Ανεγκέφαλος είναι αυτός που θεωρεί τον εαυτό του αθάνατο, που νομίζει δηλαδή ότι είναι ο θεός, και πέραν τούτου, όλοι οι άλλοι ….

(Β) : Ανεγκέφαλος είναι αυτός που καταστρέφει αλόγιστα  την ζωή την φύση και το περιβάλλον, νομίζοντας, ότι μπορεί να υπάρξει αυτός και τα παιδιά του, αν δεν υπάρχει το μυρμήγκι .

(Γ) : Ανεγκέφαλος είναι αυτός που αν ξαφνικά βρισκόταν σε άλλον γαλαξία, δεν θα μπορούσε με τίποτα, να δώσει στους εξωγήινους να καταλάβουν, πιάν γη έχει για πατρίδα ….


Μπορούμε να παραθέσουμε ένα σωρό ακόμα, παράλογες ανθρώπινες συμπεριφορές που σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν τον κάθε ανεγκέφαλο, αλλά μέρος του συνόλου ….
Αν θέλουμε όμως να καταλήξουμε σε έναν ορισμό γενικότερο, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το εργαλείο της συλλογιστικής, που μας άφησε κληρονομιά ο παππούς μας ό Αριστοτέλης ….
Παρατηρούμε λοιπόν ότι όσους ορισμούς και να μαζέψουμε, που να ορίζουν εν μέρει τον ανεγκέφαλο, όλοι έχουν σαν βάση την παράλογη ανθρώπινη λογική και την χωρίς σκέψη συμπεριφορά και πρακτική

Αποδεικνύουμε λοιπόν και αξιωματικά , ότι όλα τα χρυσάβγουλα είναι ανεγκέφαλοι, χωρίς να ερχόμαστε και σε αντίθεση, με την γενικότερη διαισθητική αντίληψη, που λέει ότι δεν είναι όλοι οι ανεγκέφαλοι ντε και καλά χρυσάβγουλα ….